Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer å ha drept Mia (12)

På oppfordring fra et familiemedlem gikk arbeidskameratene til politiet. Dermed ble den 22 år gamle mannen arrestert og siktet for drapet på tolv år gamle Mia Teglgaard Sprotte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BENLØSE (BT/Dagbladet): Den siktede 22-åringen ble framstilt for varetektsfengsling i Ringsted på Sjælland i Danmark i dag klokka 10.30.

Foran dommeren erkjente 22-åringen straffskyld, etter tidligere å ha nektet for å ha drept den lille jenta. Han nekter imidlertid for å ha voldtatt henne, og for usømmelig omgang med lik, melder NTB.

Da han ble ført inn til det rettslige avhøret, forsøkte han hulkende å skjule ansiktet med hendene. Fra anklagebenken hørte han aktors gjennomgang av saken bak lukkede dører.

Der kom det fram at det ble funnet et kondom med sæd ved siden av stedet der den 12 år gamle jenta ble funnet nedgravd, og at sæden tilsvarer sæden som ble funnet på den drepte jenta.

Siktet før kl. 21

Den siktede mannen bor hos sine foreldre i Benløseparken like ved stedet der Mia ble funnet.

Den danske avisa BT siterer i dag en bekjent av 22-åringen, som hevder at foreldrene kjente til sønnens grusomme gjerning.

Ifølge avisa sørget et nærstående familiemedlem for at arbeidskamerater av 22-åringen gikk til politiet.

- Hans foreldre er ødelagt av sorg. De kunne ikke få seg til å gå den tunge veien til politiet og anmelde sin egen sønn for drapet på Mia, sier kilden.

Vedkommende sier også at 22-åringens mor har reist bort.

Et familiemedlem skal ha gitt nødvendig informasjon til kolleger av den nå drapssiktede mannen, informasjon som diskré ble videreformidlet til politiet.

Disse opplysningene skal ha bidratt til at mannen ble anholdt i 14-15-tida i går. Etter timelange avhør ble han formelt siktet like før klokka 21.

- Vi tror vi har pågrepet rett person. Vi har en rekke indisier som peker mot ham, sier kriminalinspektør Erik Andersen hos politiet i Ringsted til Dagbladet.

Mannen var inne til avhør søndag for ei uke siden, etter at politiet fikk henvendelser fra vitner. Til tross for at det kom over 1600 tips, skilte tipset om 22-åringen seg ut.

- Det var svært interessant, og vi kalte ham inn til avhør. Han kunne ikke gjøre rede for hva han hadde gjort fredag kveld da Mia forsvant. Vi har etterprøvd forklaringen hans og i tillegg fått flere henvendelser om ham. I dag (mandag) dro vi til bopelen hans og pågrep mannen, opplyser Andersen.

Brukbar DNA-profil

Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Politiet ransaket samtidig den siktedes bolig.

Like før klokka 16 i går fikk politiet også melding fra rettsmedisinsk institutt i København om at de har en brukbar DNA-profil av det som mest trolig er gjerningsmannen. Det er allerede tatt blodprøver av 22-åringen.

- Vi regner med at prøvene kan være sjekket mot hverandre allerede i morgen ettermiddag. Det blir i så fall ny dansk rekord, sier Andersen.

Ifølge BT tilhører 22-åringen en småkriminell gjeng som herjet i området rundt Benløse og Ringsted. 22-åringen skal blant annet ha stått bak en rekke innbrudd i kjellerleiligheter i området.

Som en følge av dette ble han nylig sendt på et halvt års seilas i regi av Tvind-stiftelsen, men flyttet tilbake til foreldrene etterpå.

Ekskjæreste forteller

Den drapssiktede dansken er 180 centimeter høy og radmager. BT har intervjuet en 17 år gammel ekskjæreste av 22-åringen. Hun omtaler ham som selvglad, men tror likevel at den drapssiktede er uskyldig.

- Han kunne noen ganger flippe ut over den minste detalj. Særlig hvis man sa noe om håret eller utseendet hans. Han slo for moro skyld, men mente det aldri alvorlig, sier 22-åringens ekskjæreste.

Hun sier også at han var ekstremt forfengelig, og at han gjerne kunne finne på å ta bilder av seg selv.

- Han sto rett som det var foran speilet og fotograferte kroppen sin, opplyser den 17-årige jenta til BT.

POPULÆR 12 år gamle Mia Teglgaard Sprotte var populær i vennegjengen, og også sentral på fotballaget. Hele byen har engasjert seg i etterforskningsarbeidet, og politiet har fått inn om lag 1600 tips.
NEDGRAVD: Her ble 12 år gamle Mia Teglgaard Sprotte funnet drept og nedgravd 30. juni.