Sverige:

Innrømmer å ha forvoldt Elins (18) død

Onsdag ettermiddag ble Elin Klinteberg (18) funnet død i Höör i Sverige. Fredag ble en 26 år gammel mann arrestert, mistenkt for drap.

DREPT: Onsdag ble 18 år gamle Elin Klinteberg funnet drept i Höör i Sverige. Nå har en 26 år gammel mann innrømmet å ha drept henne. Video: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Elin Klinteberg ble meldt savnet da hun ikke kom hjem fra et besøk hos en venn i Höör sør i Sverige natt til tirsdag.

Det pågikk en stor leteaksjon etter 18-åringen i løpet av onsdag, og både ryttere, hundepatruljer og et helikopter deltok i søket.

Onsdag ettermiddag ble hun funnet død. En 26 år gammel mann ble pågrepet i sitt eget hjem onsdag morgen, og er nå mistenkt for drap, ifølge Expressen.

Nekter straffeskyld

Fredag vedtok Lund tingrett at mannen skulle arresteres, etter styrket mistanke om drap. Politiadvokat Kristoffer Nordström opplyser i arrestbegjæringen at drapet skal ha funnet sted på mannens bostedsadresse, ifølge Expressen.

Mannens forsvarer, advokat Maria Grosskopf, sier til Aftonbladet at han nekter straffskyld for drap fordi han ikke hadde til hensikt å ta kvinnens liv.

- Den pågrepne mannen har i politiavhør innrømmet at han har tatt kvinnens liv. Han mener at hans intensjon ikke var å drepe henne og nekter derfor for handlingen, sier kammeradvokat Kristoffer Nordström i en pressemelding.

- Jeg mener imidlertid at det er sannsynlig grunnlag for drap og derfor har jeg bedt om at han blir arrestert, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer