INNRØMMER ÅTTE DRAP:  Dominique Cottrez (47) har innrømmet drap på sine åtte nyfødte barn. Barna ble funnet på to eiendommer i den franske landsbyen Villers-au-Tertre.
INNRØMMER ÅTTE DRAP: Dominique Cottrez (47) har innrømmet drap på sine åtte nyfødte barn. Barna ble funnet på to eiendommer i den franske landsbyen Villers-au-Tertre.Vis mer

Innrømmer å ha kvalt sine nyfødte barn

Bestemoren Dominique Cottrez (47) visste hun var gravid, men ville ikke ha flere barn. Hun ville heller ikke gå til legen for å få prevensjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 47 år gamle moren og bestemoren Dominique Cottrez har i avhør innrømmet å ha tatt livet av sine åtte nyfødte babyer.

Hun skal ha drept dem ved kvelning, opplyste påtalemyndigheten på en pressekonferanse i dag ifølge BBC.

Mannen hennes var først siktet for å ha skjult likene og for ikke å ha meldt fra om udåden, men alle siktelser mot ham er nå opphevet. Han har forklart at han aldri oppdaget at kona var gravid fordi hun var overvektig.

Ville ikke ha barn
Dominique Cottrez (47) har i avhør med politiet forklart at hun derimot var fullstendig klar over graviditetene, men at hun ikke ville ha flere barn. Hun ville heller ikke gå til legen for å få prevensjon, opplyste påtaleansvarlig Eric Vaillant.

- Med dette antallet nyfødte er dette en sak helt på utsiden av det normale, la han til.

Kvinnen har videre forklart at etter hennes første fødsel, som på grunn av hennes store vekt ble vanskelig, så har hun ikke villet se flere leger. Hun sier også at hun var det eneste som visste om graviditetene og at hun var alene da hun fødte, ifølge politiet.

Funnet av nye huseiere Politiet ble kjent med saken på lørdag, da en nyinnflyttet familie fant levninger etter to barn da de gravde i hagen i den lille landsbyen Villers-au-Tertre, helt nord i Frankrike. De to barna var pakket inn i plastposer, bekrefter påtaleansvarlig i dag. De seks andre likene ble funnet i garasjen til Cottrez-ekteparets nye hus. De var pakket inn i hermetisk forseglede poser, gjemt under forskjellige gjenstander.

Fødslene skal ha funnet tidsrommet mellom 1989 og 2006-2007. Flere tester vil være nødvendig før de eksakte tidspunktene kan fastslås, ifølge politiet.

Paret har flere voksne barn og barnebarn. Dominique Cottrez jobber som omsorgsarbeider, mens ektemannen jobber i et byggefirma. 

Han skal også å sittet i kommunestyret. Den lille landsbyen er i sjokk etter den grufulle avsløringen.  

- Han er inne i sin tredje periode. Han pleide å gjøre frivillig arbeid for lokalsamfunnet. Han er en respektabel mann, sier den lokale borgermesteren Patrick Mercier.

 

PRESSEKONFERANSE:  Påtaleansvarlig Eric Vaillant (i midten) flankert av etterforskere fra politiet, informerte om de tragiske drapene på en pressekonferanse i dag. Foto: AP Photo/Thibault Vandermersch
PRESSEKONFERANSE: Påtaleansvarlig Eric Vaillant (i midten) flankert av etterforskere fra politiet, informerte om de tragiske drapene på en pressekonferanse i dag. Foto: AP Photo/Thibault Vandermersch Vis mer