Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer å ha påført vold mot mannen som døde torsdag

37-åring siktet etter «rask voldshandling» i Drammen.

ÅSTEDET: Den nå avdøde mannen ble funnet med store hodeskader her, i Amtmand Bangs gate. Foto: Espen Sandli / Dagbladet
ÅSTEDET: Den nå avdøde mannen ble funnet med store hodeskader her, i Amtmand Bangs gate. Foto: Espen Sandli / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 37-årig mann er siktet og har innrømmet å ha utført vold mot mannen som døde i Drammen torsdag, melder Drammens Tidende.

- Han er siktet for grov kroppsskade, i hht. paragraf 274 i straffeloven. Vi anser saken som oppklart, sier etterforskningsleder Jan-Henrik Håkestad til Dagbladet.

Rusmiljø

Både den avdøde 43-åringen og den siktede 37-åringen tilhører et rusmiljø i Drammen og omegn, og er velkjent av politiet fra før. Håkenstad forklarer at 37-åringen i går ble kontaktet og innkalt til avhør i dag, blant flere personer på ei liste.

- Da han møtte til avhøret i dag, hadde han forsvareren sin med seg, og avga formell forklaring der han erkjenner å ha utøvd fysisk vold mot fornærmede. Han erkjenner også at det var en konflikt mellom dem i forkant, sier etterforskningslederen.

Han betegner konflikten som «en mulig narkotikahandel som gikk galt».

37-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, ved såkalt kontorforretning, dvs. at han ikke møter i retten. Politiet vil begjære fengsling i 14 dager med brev- og besøksforbud.

Hodeskader

43-åringen ble funnet på gata i Amtmand Bangs gate, et par steinkast fra Drammen sykehus. Han hadde store hodeskader og ble først innlagt på nevnte sykehus, før han ble sendt videre til Ullevål i Oslo. Der døde han i går kveld.

Vitner har fortalt politiet at de så en person utøve vold mot avdøde på åstedet.

- De har forklart at han gikk sammen med en person. Så skjedde noe på veien ved sykehuset, og han ble utsatt for fysisk vold, som ikke ble gjengjeldt. Det betegnes som en rask voldshandling, sa etterforskningsleder Håkestad til Dagbladet tidligere i dag.

Han roser publikum for å ha bidratt til en rask oppklaring av saken.

- Vi har fått mange gode henvendelser, og dekningen i media har også hjulpet, sier etterforskningslederen.

Den avdøde 43-åringen obduseres i dag på Rettsmedisinsk institutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!