- Innrømmer å ha skutt fem svarte

Jake England (19) innrømmer å ha skutt tre personer, Alvin Watts (33) innrømmer å ha skutt to.

DRAPSSIKTET: Alvin Watts og Jake England skal ha innrømmet at det var de to som skjøt fem svarte personer i Tulsa, tre av dem med dødelig utgang, natt til fredag. Foto: AFP PHOTO/HANDOUT /Tulsa Police Department
DRAPSSIKTET: Alvin Watts og Jake England skal ha innrømmet at det var de to som skjøt fem svarte personer i Tulsa, tre av dem med dødelig utgang, natt til fredag. Foto: AFP PHOTO/HANDOUT /Tulsa Police DepartmentVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier en talsmann for politiet i Tulsa til New York Times.

Politiet omtaler drapene og drapsforsøkene, som skjedde før morgengry fredag i et svart nabolag i Oklahoma, som tilfeldige.

Tre menn og en kvinne  ble skutt innenfor et område på et par kilometer, mens det femte offeret ble funnet utenfor lokalene til en begravelsesagent i nærheten.

De tre drepte er Dannaer Fields (49), Bobby Clark (54) og William Allen (31). De to skadde, Deon Tucker (44) og vennen David Hall (46), sto utenfor Tuckers hus da de drapssiktede kom kjørende i en pickup, ifølge naboer.

De skal stoppet og bedt om en veibeskrivelse, før de begynte å skyte.

- De kjørte opp, og spurte hvor en bestemt adresse var. Han sa at det var lengre nedover gata, og så begynte de bare å skyte, sier Kevin Colbert (40), Tuckers venn og nabo.

England og Watts ble arrestert søndag. De er begge siktet for tre drap og to drapsforsøk. Forbrytelsene kan straffes med døden i Oklahoma.

Kort tid før drapene hadde England skrevet på sin facebook-side at det var to år siden hans far ble drept av en sort mann.

Statsadvokat Tim Harris sier at påtalemyndigheten vil vurdere å sikte de to for hatkriminalitet dersom etterforskningen skulle avdekke at det er motivet.

De to siktede delte et lite hus i et landlig område nord for Tulsa. De ble arrestert etter at flere anonyme tipsere oppga dem som drapsmennene.

Tulsa-drapene kommer i kjølvannet av skyteepisoden som førte til at tenåringen Trayvon Martin (17) måtte bøte med livet i Florida. Også her hagler anklagene om hatkriminalitet. Martin ble skutt av George Zimmermann (28), som hevder at han skjøt i selvforsvar.

BODDE SAMMEN: De to drapssiktede bodde sammen i dette huset nord for Tulsa. Foto: AP Photo/Sue Ogrocki
BODDE SAMMEN: De to drapssiktede bodde sammen i dette huset nord for Tulsa. Foto: AP Photo/Sue Ogrocki Vis mer