Innrømmer å ha skutt opp raketter

To gutter mistenkt etter skolebrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To gutter er mistenkt for å ha startet brannen som førte til brannen i Birkenlund Skole i Arendal tirsdag kveld.

Guttene på 16 og 17 år har sittet i avhør i dag, og har innrømt at de har brukt fyrverkeri på stedet. De er nå mistenkt for å ha startet brannen.

- Guttene har innrømmet at de har holdt på med fyrverkeri. De mente slett ikke å starte en brann, men har innsett muligheten for at de har gjort det, opplyser etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen til Dagbladet.no.

De to guttene er nå sluppet fri.

Så ingen brann

To gutter som skjøt opp fyrverkeri ble observert ved skolen tirsdag kveld. Ifølge operasjonsleder Torgeir Jørgensen i Agder politidistrikt hadde politiet tidlig mistanke om at fyrverkeri kan ha utløst brannen, som startet i en container.

De to guttene har ifølge Reiersølmoen forklart at de gikk fra skolen uten å se at det brant.

- Vi fortsetter med kriminaltekniske undersøkelser i morgen, og flere vitner vil bli avhørt, sier etterforskningslederen.

Store skader

Taket på gymsalen og lærerværelset, i tillegg til store deler av ungdomstrinnets lokaler, fikk store brann-, røyk- og vannskader i brannen, melder NTB.

Ifølge rektor Aslak Heim-Pedersen sier bygningseksperter at det er skader for millioner av kroner ved skolen etter brannen.

NRK melder at de 300 elevene som går på barnetrinnet, skal møte som vanlig i morgen. Selv om det er røykskader i deler av dette bygget, satser lærerne på å presse sammen klassene slik at alle får undervisning.

16- OG 17-ÅRING MISTENKT FOR SKOLEBRANN: Tirsdag brant det på Birkelunden skole. Onsdag ble to gutter mistenkt for å ha startet brannen, og begge innrømmer å ha skutt opp fyrverkeri.