Innrømmer å ha slått Ali

- Slaget kom ikke uprovosert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen i 20-årene fra Ghana som i går kveld ble pågrepet, erkjenner å ha slått ned Ali Haji Mohamed Farah (37) mandag ettermiddag i Sofienbergparken. Mannen erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter siktelsen.

- Han erkjenner å ha slått, men mener at slaget ikke kom uprovosert, sier advokat Tor Erling Staff.

Staff representerte klienten i politiavhør i dag, men det er Tor Erling Staffs sønn, Trygve Staff, som skal representere klienten framover.

- Preget og ulykkelig 

- Han er meget preget og ulykkelig over den skjebne som har rammet ham. Han synes det er en forferdelig situasjon, først og fremst i forhold til mannen han slo, som ligger i respirator. Han hadde aldri tenkt seg at dette skulle resultere i noe galt, sier Tor Erling Staff.

Mannen møter i Oslo tingrett i morgen der han skal fremstilles for varetektsfengsling, siktet for legemsbeskadigelse.

Han har tidligere bekreftet å ha vært i Sofienbergparken, og var i utgangspunktet vitne i saken. Politiet hevder å ha tekniske bevis som underbygger mistanken mot mannen.

- Glad han er tatt

«ULYKKELIG»: -  
Han hadde aldri tenkt seg at dette skulle resultere i noe galt, sier avdovkat Tor Erling Staff. Foto: Caroline Drefvelin
«ULYKKELIG»: - Han hadde aldri tenkt seg at dette skulle resultere i noe galt, sier avdovkat Tor Erling Staff. Foto: Caroline Drefvelin Vis mer

Kohinoor Nordberg sa i dag til NTB at hun var glad for pågripelsen. Hun fryktet det somaliske miljøet kunne tatt affære selv. 

– Jeg er glad for at han er tatt, for jeg ønsker ikke at det somaliske miljøet skal gjøre opp selv. Det hadde de nok gjort, om han ikke hadde blitt tatt, sier Nordberg til NTB.

Utover det finner ikke Nordberg særlig mye trøst i pågripelsen.

– Jeg vet ikke hva som vil skje med Ali, og det er selvfølgelig der min store sorg ligger nå.

Fortsatt i respirator

Det var ved 17-tida mandag 37 år gamle Ali Haji Mohamed Farah ble slått ned og alvorlig skadd da han var på tur i Sofienbergparken i Oslo sammen med samboeren Kohinoor Nordberg og deres to måneder gamle baby.

Familiefaren ba noen fotballspillere i parken om å roe seg ned av hensyn til barnas sikkerhet. Da smalt det, 37-åringen ble slått, falt i bakken med hodet i asfalten og ble seinere midtpunkt i den såkalte ambulansesaken i Oslo, etter at ambulansepersonellet som kom til stedet, kjørte igjen uten å ta med seg den hardt skadde mannen.

Farah ligger fortsatt i respirator.

Innrømmer å ha slått Ali

Erkjenner feilvurderinger

Ledelsen ved Ullevål universitetssykehus erkjenner i dag at det ble gjort feilvurderinger da ambulansen nektet å ta Farah med seg. Sykehuset har tidligere nektet for at det ble gjort feilvurderinger, men har beklaget språkbruken til ambulansepersonellet. De skal blant annet ha sagt «ditt svin», «din tulling» og «ditt tog har gått» til småbarnsfaren.

Den siktede mannen ble pågrepet etter tips fra flere vitner.