Innrømmer å ha tatt livet av ekskona

Mannen som ble pågrepet mandag morgen erkjenner straffskyld.

DØD: Politiet fant mandag morgen en død kvinne i en bolig like ved Strømmen stasjon. Foto: Bjørn Langsem
DØD: Politiet fant mandag morgen en død kvinne i en bolig like ved Strømmen stasjon. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Det sier hans advokat, Dag Svensson, til Dagbladet mandag kveld.

Mannen har i flere timer sittet i avhør. Svensson vil ikke kommentere hva som har kommet fram, men sier at klienten har samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

Politiet opplyste mandag formiddag til Dagbladet at den drepte kvinnen tidligere har kontaktet dem i forbindelse med en konflikt mellom henne og den siktede mannen, som tidligere var hennes ektemann. Advokaten ønsker ikke å kommentere noe rundt dette.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Svensson.

ALVORLIG HANDLING: En kvinne i 30-åra er funnet død på Strømmen i Akershus, etter at politiet ble tipset om «en alvorlig straffbar handling». Reporter: Ralf Lofstad. Video: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer

Hadde skader

Politiet ble varlset om mannen like før klokka 9.30 mandag morgen, da han gikk blodig på armer og bein utenfor en bolig hvor den drepte kvinnen ble funnet. Flere personer hadde da observert ham.

Da mannen ble pågrepet på stedet, skal han ha sagt at han hadde drept noen. Like innenfor inngangsdøra i en nærliggende leilighet, fant politiet kvinnen som ble erklært død på stedet.

Få timer seinere sendte politiet ut melding om at han var siktet for drap. Han skal i ettertid ha fått tilsyn av helsepersonell.

- Han er ikke alvorlig skadet, men har fått tilsyn og behandling, sier Svensson.

Tidligere konflikt

Både den siktede mannen og den døde kvinnen er i 30-åra. Ifølge politiet har de et barn sammen. Barnet skal ikke ha vært vitne til hendelsen, men er ivaretatt av barnevernet.

Politiet opplyser at de antar å ha kontroll på drapsvåpenet, men ønsker ikke gå ut med ytterligere informasjon om dette. Politiets innsatsleder på stedet, Knut Hammer, sa imidlertid til Dagbladet at flere av meldingene som kom inn i forkant av pågripelsen beskreiv en blodig mann med kniv.

VITNER: Innsatsleder Knut Hammer forteller at de har snakket med vitner, etter at en kvinne ble funnet død på Strømmen i Akershus. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Loftstad Vis mer

Den siktede mannen har historikk hos politiet fra tidligere. Da Dagbladet snakket med politiadvokat Guro Holm Hansen mandag formiddag, fortalte hun at de var kjent med at det har vært en konflikt mellom siktede og avdøde.

I forbindelse med konflikten skal også politiet ha blitt innblandet.

- De har tidligere vært gift, men har i nyere tid vært registrert på hver sin adresse. Vi vet foreløpig ikke nøyaktig tidspunkt for bruddet. Det er noe vi må undersøke nærmere, sa Hansen.