Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet kjørte på motorsykkel fra åstedet i bare undertøy:

- Innrømmer å ha tent på huset, men sier det aldri var meningen å drepe

Den døde kvinnen skal ha vært siktedes samboer, opplyser mannens advokat.

DRAPSSIKTET: En kvinne ble funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. En mann ble pågrepet kort tid etter og siktet for drap. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
DRAPSSIKTET: En kvinne ble funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. En mann ble pågrepet kort tid etter og siktet for drap. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 50-åra som er siktet for forsettelig drap på ei kvinne i Haugesund, har tirsdag kveld gitt en foreløpig forklaring. Den siktede mannen er innlagt på sykehus etter en trafikkulykke i etterkant av dødsfallet.

Det var rundt klokka 04.00 i natt at politiet mottok melding om en brann. En time seinere var huset overtent. Nødetatene fant etter hvert en død kvinne i boligen, og omstendighetene gjør at politiet mener kvinnen er utsatt for en kriminell handling.

- Vi var ferdige med avhøret omkring klokka 18 i kveld. Han har gitt en times foreløpig forklaring, forteller siktedes advokat, Erik Lea.

Erkjenner å ha tent på

Ifølge advokaten har hans klient flere beinbrudd og er kraftig forslått etter å ha veltet på motorsykkel i natt. Lea forteller at mannen forlot åstedet i bare undertøyet da han forsøkte å kjøre fra parets hus, hvor kvinnen seinere ble funnet død.

- Den avdøde er hans samboer. Han erkjenner å ha tent på boligen deres, og har gitt en relativt detaljert forklaring. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld for forsettlig drap, og beskriver hendelsen som et uhell. Han sier det aldri var meningen å drepe, forteller advokaten.

- Flyktet ikke

Siktede skal under avhøret ha forklart at han ønsker å samarbeide med politiet og samtykker til varetektsfengsling. Ifølge Lea var det ikke ment som noe fluktforsøk da mannen forsøkte å kjøre fra brannen.

- Det var rett og slett lite gjennomtenkt, ifølge ham selv. Han ville bare komme seg vekk og var i sjokk, sier advokaten.

Mannen i 50-åra skal være svært nedbrutt og beskriver situasjonen som tragisk. Han klarer likevel å kommunisere, og vil ifølge Lea bli overført til fengsel så fort legene mener det er forsvarlig.

Han ønsker likevel ikke å møte i retten i forbindelse med fengslingsmøtet, som vil bli holdt onsdag eller torsdag.

Sterk vind

Boligen fikk store skader i brannen. Det var sterk vind i området under slokkearbeidet og flere nabohus ble evakuert. Ingen andre personer kom til skade.

- Vi er tidlig i etterforskningen, og kan ikke gå ut med så mye informasjon sa politiadvokat Marte Engesli Lysaker tirsdag formiddag.

Den siktede mannen skal ikke være kjent for politiet fra tidligere.

- Det er omstendighetene på stedet som gjør at politiet mener hun ble utsatt for en kriminell handling, sa Lysaker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!