<strong>SIKTET:</strong> Trond Birkedal sammen med gutten som hevder seg utsatt for overgrep av Frp-toppen.
SIKTET: Trond Birkedal sammen med gutten som hevder seg utsatt for overgrep av Frp-toppen. Vis mer

Innrømmer å ha vært på hotellrommet med 15-åringen

Men Trond Birkedal nekter for at de hadde sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trond Birkedal er siktet for å ha hatt seksuelt samvær med barn under 16 år etter at en nå 17 år gammel gutt har fortalt politiet at han hadde sex med Trond Birkedal på et hotellrom i Oslo someren 2008, da han var 15 år gammel.

Gutten fortalte sin historie om overgrepet i Dagbladet onsdag.

Både den nå 17 år gamle gutten og Birkedal er avhørt om episoden.

Birkedal nekter straffskyld for hendelsen, men skal etter det Dagbladet kjenner til ha innrømmet å ha hatt med seg den da 15 år gamle gutten på hotellrommet.

- Det er ingen motstrid i forklaringen til 17 åringen og Birkedal når det gjelder om de har vært sammen på det aktuelle stedet og det aktuelle tidspunktet. Motstriden går på hva som har foregått der, sier politiadvokat Karsten Monsen til Dagbladet.

- Oralsex 17-åringen har fortalt til Dagbladet at han møtte Birkedal i Oslo natten før FpUs sommerleir i 2008.

- Jeg var full, og mistet de jeg var sammen med. På ett eller annet vis dukket Trond opp. Han drikker jo ikke. Så spurte han om jeg ville være med til Christiania hotell og sove der, sier 17-åringen.

- Da vi kom fram ville han massere meg med oljer. Deretter hadde vi oralsex, sier gutten til Dagbladet.

Han understreker at det seksuelle samværet med Birkedal var frivillig. Likevel føler han at han er blitt utsatt for et overgrep.

- Misbrukte tilliten min - Han var formann i FpU når det skjedde. Han misbrukte tilliten min. Han var 28 år, jeg var nettopp fylt 15, sier gutten til Dagbladet.

<strong>VAR 15 ÅR:</strong> Den nå 17 år gamle gutten på vei inn på Hotel Royal Christiania, der det angivelige overgrepet skal ha funnet sted someren 2008. Foto: Jacques Hvistendahl
VAR 15 ÅR: Den nå 17 år gamle gutten på vei inn på Hotel Royal Christiania, der det angivelige overgrepet skal ha funnet sted someren 2008. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Han ble i går avhørt av politiet i saken.

Advokat Arvid Sjødin, som representerer Birkedal i saken, sier følgende om klientens forklaringer om natten på hotellrommet someren 2008:

- At han innrømmer å ha vært på hotellrommet med gutten kan stemme noenlunde. Men det er beskrevet hendelser der som han hevder ikke skjedde.

Advokaten sier, i likhet med 17-åringens bistandsadvokat Hege Salomon, at Frp-ledelsen har visst om overgrepsanklagen i lang tid.

- Dette var oppe i 2009. Da ble det ikke anmeldt. Nå kommer det opp igjen, sier han.

Fakta: Birkedal-saken

• Mandag avslørte Dagbladet at Frps ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkedal (31), søndag kveld ble avhørt av politiet og hans hus ransaket etter påstander om at han skal ha snikfilmet en 19-åring på badet sitt.

• Mandag ble Birkedal siktet etter straffelovens paragraf 201 b, for å ha utvist seksuelt krenkende adferd. Samme dag trakk han seg fra alle politiske verv i partiet.

• Tirsdag samtykket Birkedal til to ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

• Onsdag fortalte en nå 17 år gammel gutt i Dagbladet om at han hadde oralsex med Birkedal da han var 15 år gammel. Samme dag ble siktelsen mot Birkedal utvidet til også å gjelde seksuell omgang med barn under 16 år, etter straffelovens paragraf 196.

• Birkedal innrømmer ifølge fengslings-kjennelsen å ha snikfilmet flere personer, men nekter for å ha hatt seksuelt samkvem med noen under 16 år.

• Både Birkedals advokater og 17-åringens bistandsadvokat hevder at Frp-ledelsen lenge har vært kjent med anklagene om at Birkedal skal ha hatt sex med en mindreårig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer