PÅ TELEFONEN: USAs president, Donald Trump, bruker mye tid på Twitter. Foto: REUTERS/Leah Millis
PÅ TELEFONEN: USAs president, Donald Trump, bruker mye tid på Twitter. Foto: REUTERS/Leah Millis Vis mer

Donald Trump

Innrømmer: Angrer på twittermeldinger

USAs president, Donald Trump, kommer med en svært sjelden innrømmelse av at han faktisk angrer på noe.

Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Ingen annen Twitter-konto får like mye oppmerksomhet som Trumps. Daglig pøser han ut meninger, påstander, konspirasjonsteorier, og han retvitrer andre i et forrykende tempo. Dette skaper ofte overskriver og kontroverser.

Til sammen har han sendt ut titusenvis av Twitter-meldinger, og han har nå over 84 millioner følgere. Det er svært mange, men fortsatt langt unna forgjengeren Barack Obama, som har 121 millioner følgere.

Sjelden innrømmelse

I et nytt intervju med nettstedet Barstool Sports innrømmer Trump at han «elsker» å tvitre og at det gir ham en stemme mot det han kaller «fake news».

- Det er veldig viktig for meg, konkluderer Trump.

Samtidig kommer han med en særdeles sjelden innrømmelse av at tvitringen også kan skape trøbbel for ham. En video med utdrag fra intervjuet er blant annet publisert av CNN.

STEMPLER: Nok en gang ser Twitter seg nødt til å sette en merkelapp på en av de kontroversielle meldingene fra USAs president, Donald Trump. Video: @realDonaldTrump Vis mer

- Jeg følger deg på Twitter, og jeg vet at jeg gjør dette. Hender det noensinne at du tvitrer noe, og så våkner du opp og tenker: Oh man. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde sendt den? spør intervjueren Dave Portnoy.

- Ofte. For ofte. I gamle dager, før dette, skrev du brev, og du sa at dette brevet er veldig viktig. Du la det på skrivebordet ditt, og så kom du tilbake dagen etterpå og sa: Jeg er glad jeg ikke sendte det. Men med Twitter gjør vi ikke det. Vi sender det ut umiddelbart. Vi føler oss bra. Men så begynner du å få telefoner: «Sa du virkelig dette?» Og jeg svarer: «Hva er galt med det?» Og så finner du ut mange ting, forklarer USAs president.

Han sier ikke noe om nøyaktig hvilke twittermeldinger han angrer på, men sier at det særlig er retvitring av andres meldinger som skaper størst problemer for ham.

- Du har blitt tatt for å retvitre folk. Folk tenker «Oj, du retvitret nettopp en gal person». Så du så ikke etter en gang. Du bare trykket retweet og skjøt fra hofta, sier Barstool-intervjueren.

- Du ser noe som ser bra ut, og du etterforsker det ikke. Du ser ikke nøye på profilen. Jeg har funnet ut at det nesten alltid er retweets som skaper problemer, sier Trump.

Twitter har den siste tida begynt å sette merkelapper på noen av Trumps twittermeldinger som de vurderer som villedende.

MASKERT: USAs president, Donald Trump, har skiftet mening og oppfordrer nå til munnbindbruk. Foto/video: Det hvite hus / AP / AFP Vis mer

Bedre før presidentlivet

Mot slutten av intervjuet blir presidenten spurt om han angrer på at han ble president siden så mange nå har så sterke meninger om ham.

- Den beste tida i livet mitt, med tanke på forretninger og livet for øvrig, var dagen før jeg kunngjorde at jeg stiller som presidentkandidat, sier Trump og fortsetter:

- Alt var bra. Bedriften var bra. Jeg hadde avsluttet mange suksessfulle jobber. Så sa jeg at jeg vil gjøre dette. Nå er jeg veldig glad for at jeg gjorde dette, men jeg ble behandlet veldig urettferdig.

CORONAVIRUSET: Det er Priorities USA, en demokratisk Super PAC, som har publisert videokampanjen. I klippet hører vi hvordan USAs president har omtalt coronaviruset. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer