GIR UT BREIVIK-BOK: I morgen kommer boka «Moren» ut for salg. Den handler om Wenche Behring Breivik - terroristen og massedrapsmannen Anders Behring Breiviks mor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GIR UT BREIVIK-BOK: I morgen kommer boka «Moren» ut for salg. Den handler om Wenche Behring Breivik - terroristen og massedrapsmannen Anders Behring Breiviks mor. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Innrømmer at boka ikke ble som Wenche Behring Breivik hadde forestilt seg

- Kritikkverdig, mener advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I boka «Moren» innrømmer forfatter Marit Christensen at boka ikke ble slik Wenche Behring Breivik hadde forestilt seg. Christensen bruker et helt kapittel til å fortelle om hvordan hun endte med å skrive boka.

Wenche Behring Breivik døde etter lengre tids sykdom i mars i år og før hun døde ønsket hun å stoppe boka.

«Boka er ikke blitt slik som Wenche forestilte seg da vi først inngikk vår avtale om at hun skulle fortelle og jeg skrive,» skriver Christensen.

Forlaget Aschehoug har bestemt seg for å gi ut boka til tross for Wenche Behring Breiviks siste ønske. Tidligere i dag kom det overraskende på mange da forlaget sendte ut en pressemelding om at boka lanseres i morgen.

- Jeg har ingen kommentarer til innholdet i boka nå. Vi venter til pressekonferansen i morgen, der det vil bli anledning til å komme med spørsmål til innholdet, sier kommunikasjonsrådgiver Mona Ek til Dagbladet.

Advokat Hans Marius Graasvold, som representerer Wenche Behring Breiviks interesser, opplyser til Dagbladet at han mener måten Christensen har skaffet informasjonen til boka er kritikkverdig.

- Hun mente at informasjonen ikke skulle brukes. På et tidspunkt var meningen å gi det ut, men da hun oppdaget hva som var Christensens forutsetninger og tanker bak boka, ombestemte hun seg. Vi har kontaktet Christensen og hennes advokat og forlaget, og har vært interessert i å finne en løsning på halvveien, men dette har de avslått, sier han til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere noe konkret om innholdet før han har lest boka selv.

- Vi mener det kritikkverdige her er hvordan hun har skaffet seg informasjonen, sier Graasvold.