Innrømmer at de hjalp jente (17) til å ta sitt eget liv

I morgen må to personer møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen starter rettssaken i Stavanger tingrett. De tiltalte er en ung mann og en ung kvinne som begge var i tenårene da de skal ha medvirket til at en 17 år gammel jente tok sitt eget liv. De to tiltalte har erkjent straffskyld.

Politiet startet etterforskning i saken kort tid etter at 17-åringen døde i mars i fjor.

Tiltalene gjelder brudd på straffelovens paragraf 236, som omhandler medvirkning til selvmord, melder aftenbladet.no.

Emo-miljø Både de tiltalte og offeret skal ha tilhørt et spesielt ungdomsmiljø som er knyttet til den såkalte emo-kulturen.

Opprinnelig var begrepet knyttet til en hardcore punkmusikksjanger på 1980-tallet, men etter hvert har det utviklet seg til å bli en livsstil preget av opposisjon til gjengse normer. Emoer er gjerne i tenårene, inspirert av gothkulturen med en dyster framtoning, svarte klær, svart hår og svart sminke.

- Dyrker det triste Ifølge Lars Conrad Moe, sjef for barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Stavanger universitetssjukehus, kan det blant emoer bli en sannhet at livet er trist.

- Det er ikke helt uvanlig at pasienter vi har hatt, har vært opptatt av en emo-ideologi, en kultur som dyrker det triste og depressive. Men jeg vil ikke gi emo-kulturen skylden for at folk begår selvmord. Og jeg har ikke belegg for å si at det er flere selvmordstilfeller i slike miljøer enn i andre ungdomsmiljøer, sier Moe til aftenbladet.no.
(NTB)