Skrekkens hus:

Innrømmer at de torturerte og sultet barna sine

Ekteparet David og Louise Turpin fra California mishandlet, sultet og torturerte sine egne barn i det som har fått tilnavnet «skrekkens hus».

FRA INNSIDEN AV «SKREKKHUSET»: Denne jenta er ifølge flere amerikanske medier 17-åringen som varslet politiet om forferdelige leveforhold. 14. januar i år ble tretten barn reddet ut av et hjem i California. De var alle underernærte, og foreldrene ble siktet for blant annet flere tilfeller av mishandling og tortur.Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Ekteparet risikerer å tilbringe resten av livet i fengsel etter å ha erkjent straffskyld i domstolen i River County i California.

De to sto overfor ei grufull liste med tiltalepunkter som blant annet omfattet å sulte, mishandle og torturere tolv av sine 13 barn over en periode på mange år, skriver Washington Post.

Nå har David (57) og Louise (50) Turpin sagt seg skyldig på 14 punkter. Som en del av tilståelsesavtalen vil de få mellom 24 år og livstid i fengsel.

SKYLDIG: David (nummer to fra høyre) og Louise (t.v.) Turpin sier seg skyldig i groteske overgrep og tortur mot barna sine. Foto: AP Photo/Jae C. Hong, Pool
SKYLDIG: David (nummer to fra høyre) og Louise (t.v.) Turpin sier seg skyldig i groteske overgrep og tortur mot barna sine. Foto: AP Photo/Jae C. Hong, Pool Vis mer

Gråt i retten

Louise Turpin begynte å gråte og tørket seg med et papirlommetørkle i retten fredag. Ektemannen skal ha sittet uten å vise følelser, beskriver skriver AP.

Barna var mellom 2 og 29 år gamle da de ble funnet i januar 2018. De var alle alvorlig undervektige og hadde ikke fått vaske seg på måndesvis. De fortalte også hvordan de var blitt slått, sultet og plassert i bur.

Ekteparet ble arrestert umiddelbart etter at den 17 år gamle datteren klarte å rømme fra familiens hjem i Perris i California ved å klatre ut av et vindu. Hun skal deretter ha klart å ringe nødtelefonen.

«SKREKKENS HUS»: David og Louise Turpin bodde sammen med sine 13 barn i dette huset i Perris 100 kilometer fra Los Angeles. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP
«SKREKKENS HUS»: David og Louise Turpin bodde sammen med sine 13 barn i dette huset i Perris 100 kilometer fra Los Angeles. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP Vis mer

Barna skal ha levd under ufattelige forhold i «skrekkens hus». Ikke bare skal de ha blitt slått gjentatte ganger. De skal også ha vært bundet fast. De skal heller ikke ha fått lov til å bade mer enn én gang i året. Dersom de vasket seg høyere enn håndleddet, skal de ha blitt straffet, ifølge statsadvokat Mike Hestrin.

Parets 22 år gamle sønn, skal ha vært bundet fast med kjetting periodevis over en tid på 6,5 år, ifølge Los Angeles Times.

Straffet for Bieber-video

Den 17 år gamle datteren har fortalt at faren forsøkte å misbruke henne seksuelt. Mora skal også ha forsøkt å kvele henne etter at hun oppdaget at datteren hadde sett på en Justin Bieber-video på en mobiltelefon.

Da politiet kom til huset i januar 2018, fant de tre søsken lenket til sengene sine.

Etterforskningen har også avdekket at barna heller ikke fikk lov til å ha leker. Foreldrene skal ha pinet barna ved å kjøpe epler og gresskarpai til dem for så å nekte dem å spise det. Alle søsknene led av alvorlig feilernæring, og ingen av dem hadde noensinne vært hos lege eller tannlege.

Bare anklagene om straffbare forhold mot parets yngste barn, som var et spedbarn, ble droppet.

I LAS VEGAS: David og Louise Turpin fornyet ekteskapsløftene under en seremoni med en Elvis-imitator i Las Vegas i oktober 2011. De to giftet seg opprinnelig i 1985 da David var 23 år og Louise var 16 år gammel. Foto: A Elvis Chapel via AP
I LAS VEGAS: David og Louise Turpin fornyet ekteskapsløftene under en seremoni med en Elvis-imitator i Las Vegas i oktober 2011. De to giftet seg opprinnelig i 1985 da David var 23 år og Louise var 16 år gammel. Foto: A Elvis Chapel via AP Vis mer

- Omtrent det eneste barna fikk lov til på rommene sine, eller lenket fast, var å skrive i dagbøker. Vi har nå sikret oss hundrevis av disse, sa Hestrin tidligere i etterforskningen, ifølge Washigton Post.

Barna fikk nesten aldri gå utendørs bortsett fra under hallloween. Familien reiste også på turer til Disneyland og Las Vegas. Resten av tida tilbrakte barna stort sett innelåst på rommene sine, ifølge AP.

Barna ble sendt til behandling på sykehus umiddelbart etter at politiet gjorde de skrekkelige funnene. Siden har de vært beskyttet fra offentligheten, og var heller ikke til stede i retten.

- Slått av optimisme

- Vi besluttet at disse ofrene har gjennomgått nok tortur og mishandling. Jeg møtte ofrene personlig, og de er alle lettet over at saken er løst. De tiltalte i denne saken godtok i realiteten maksimumsstraffen under loven i California, sier Hestrin.

Straffeutmålingen skal etter planen skje 19. april.

David Turpin jobbet som ingeniør for både Lockheed Martin og Northrop Grumman. Louise Turpin var hjemmeværende. Familien skal ha gjort svært lite av seg i middelklassestrøket der de bodde.

Ekteparet sendte inn rapporter til myndighetene om at barna fikk hjemmeundervisning, men det eldste barnet skal bare ha fullført tredje klasse.

De mindreårige barna er nå tatt hånd om av barnevernet.

- De sju voksne barna bor sammen, går på skole og blir sunne mens de lever liv likt sine jevnaldrende, sier advokaten Jack Osborn, som representerer barna, til AP.

- Jeg ble slått av deres optimisme og framtidshåp. De har en stor livsglede og store smil. Jeg er optimistisk for dem, og jeg tror det er sånn de tenker om framtida, sier Hestrin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer