FILMET: Politiet identifiserte den siktede 20-åringen bl.a. på grunnlag av overvåkingsbilder. Her fra Regjeringskvartalet. Foto: POLITIET
FILMET: Politiet identifiserte den siktede 20-åringen bl.a. på grunnlag av overvåkingsbilder. Her fra Regjeringskvartalet. Foto: POLITIETVis mer

Innrømmer at det er han som er på bildene

Men den 20-årige afghanske asylsøkeren nekter for overfallsvoldtektene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 20-årige afghanske asylsøkeren som er siktet for to overfallsvoldtekter i Oslo, samtykket mandag til varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud.

- Mannen skulle fremstilles for fengsling mandag ettermiddag, men fengslingsmøtet ble avlyst ettersom mannen samtykket, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB.

Politiet etterlyste forrige uke mannen med navn og bilde på bakgrunn av bilder fra overvåkingskameraer. Han meldte seg for politiet fredag.

- Mannen nekter fortsatt straffskyld, men innrømmer at det er ham som er på bildene politiet har gått ut med, sier Kraby.

De to voldtektene skjedde med kort tids mellomrom, den ene på Alexander Kiellands plass tirsdag kveld og den andre ved regjeringskvartalet natt til søndag siste uka i mai. Mannen ble observert på videoopptak fra begge stedene. (©NTB)