Sparket FBI-sjef med ny bok

Innrømmer at FBI-etterforskning ble påvirket av at Hillary var favoritt

James Comey forteller om tida som FBI-sjef under presidentvalget i 2016.

TAPTE: Hillary Clinton var Demokratenes presidentkandidat i 2016. Hun tapte mot Donald Trump etter at den daværende FBI-sjefen, James Comey (t.h.) offentliggjorde at han hadde gjenopptatt etterforskningen av e-postene hennes få dager før valget. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski
TAPTE: Hillary Clinton var Demokratenes presidentkandidat i 2016. Hun tapte mot Donald Trump etter at den daværende FBI-sjefen, James Comey (t.h.) offentliggjorde at han hadde gjenopptatt etterforskningen av e-postene hennes få dager før valget. Foto: AFP PHOTO / Brendan Smialowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): I fjor vår sparket USAs president, Donald Trump, FBI-sjef, James Comey. Det førte blant annet til at Robert Mueller ble utnevnt til spesialetterforsker for Russland-etterforskningen.

Men allerede før dette skapte Comey mye sinne blant Demokratene for hvordan han håndterte en etterforskning av e-postene til partiets presidentkandidat i 2016, Hillary Clinton. Bare dager før valget sendte han et brev til Kongressen hvor han gjorde det klart at FBI gjennomgikk nye e-poster. Brevet ble offentliggjort, og mange Demokrater, inkludert Clinton selv, mener det kan ha kostet Clinton seieren.

Nå er Comey ute med boka «A Higher Loyalty». Her går han hardt til angrep på Trump. I et intervju med ABC News, som etter planen sendes i sin helhet søndag kveld amerikansk tid, innrømmer han også at han var helt sikker på at Clinton ville vinne, og at dette trolig påvirket håndteringen av Clinton-etterforskningen.

Gjenopptok etterforskning

I juli 2016 konkluderte Comey med at han ikke ville anbefale en siktelse i etterforskningen av hvordan Clinton hadde brukt en privat e-postserver mens hun var USAs utenriksminister. Men på dramatisk vis sendte han et brev til Kongressen bare dager før valget i november samme år om at FBI igjen hadde begynt å gjennomgå ytterligere e-poster i Clinton-etterforskningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer