LYTTE OG LÆRE: Statsminister Erna Solberg og eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen besøkte i går Knut Breirem på Stovner i Oslo for å høre om hans erfaringer med eldreomsorgen i bygelen. Han kunne fortelle gjestene at han er godt fornøyd med løsningen og hjelpen han får. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LYTTE OG LÆRE: Statsminister Erna Solberg og eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen besøkte i går Knut Breirem på Stovner i Oslo for å høre om hans erfaringer med eldreomsorgen i bygelen. Han kunne fortelle gjestene at han er godt fornøyd med løsningen og hjelpen han får. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Ernas eldremodell

Innrømmer at forskjellene i eldreomsorgen er enorme

Etter fall og sykehusopphold mente Knut Breirem (97) at sykehjem var det tryggeste. Men takket være et skreddersydd opplegg og opptrening klarer 97-åringen seg selv i ny omsorgsbolig på Stovner i Oslo.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Nå er Breirem såre fornøyd med at han ble overtalt til å flytte til omsorgsboligen. For han handler og lager mat selv, går turer og spiller kurong sammen med kamerater hver onsdag. I går fikk han Breirem besøk av statsminister Erna Solberg (H) og eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp).

For måten bydelen i Oslo Øst har organisert tjenestetilbudet for 97-åringen mener statsministeren og eldreministeren bør være mal for andre kommuner. I juni skal regjeringen legge fram en ny eldrereform med overskriften «leve hele livet». Ifølge Erna Solberg handler det om å sikre kvalitet i alle ledd og skreddersydde tilbud. Reformen er et av regjeringens prioriterte prosjekter, ifølge statsministeren.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn