Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer at han er rundlurt

Svein Erik Bakke er lurt for penger på nytt. Denne gang av bedrageridømte Ole Christian Bach.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • 2002: - Føler meg lurt av Øye.

  Det er Ole Christian Bach og hans samboer som har fått låne 12,75 millioner kroner ved hjelp av kopierte obligasjoner som sikkerhet.

  En av dem som sier han har blitt lurt er Vaske-Bakke, som har lånt dem 3.75 millioner kroner, melder Aftenposten.

  Slår tilbake


  - Her er jeg blitt lurt, og det er jeg bare blitt en gang før. Det var av Thomas Øye. Dere vet hvordan jeg håndterte det. Jeg kommer ikke til å håndtere dette mer lempelig. Jeg kommer til å forfølge henne og de som har vært deltagere i at jeg har kommet i denne situasjonen.

  Dem kommer jeg til å sette til veggs, og med det mener jeg så lenge de lever, sier Bakke til Aftenposten.

  Bachs samboer er nå slått konkurs. Bakke mener det er Bach som er «kontruktøren» bak. Bakke lånte ut pengene med sikkerhet i fast eiendom gjennom tinglyste obligasjoner.

  Det viser seg nå at disse obligasjonene er fargekopier av det ekte pantedokumentet.

  Bach på sin side sier til avisen at det ikke er snakk om lureri.

  - Det finnes flere avtaler. Bakke fikk penger så sent som i forrige uke, sier Bach.

  Konkurs


  Bakke har forsøkt å få tilbake pengene han lånte ut ved å begjære tvangsdekning i leiligheten til personen obligasjonene sto på. Dette førte ikke fram da Bakke viste fram de uoriginale pantedokumentene.

  En av de andre utlåneerne har begjært Bachs samboer konkurs. Långiveren skulle få mellom 15 til 18 prosent rente på lånet.

  - Lånet forfalt i sin helhet 1. juni 2004 uten av innfrielse er foretatt. Det har i ettertid vist seg at obligasjonene som ble stilt som sikkerhet, var falske i den forstand at selve transporterklæringen er ekte, men denne er ikke påført det originale pantedokumentet, men en forfalskning, skriver Oslo skifterett i en dom fra 7. oktober.

  Saken endte med at Bachs samboer er slått konkurs. Også han som har undertegnet det originale pantedokumentet har nå saksøkt Bachs samboer.

<B>SIER BAKKE HAR FÅTT PENGER:</B> Ole Christian Bach. Finansakrobaten fra Sandefjord er mannen som før han fylte 30, klarte å låne over 100 millioner kroner fra banker og privatpersoner - før papirimperiet, kjent som «Bach-pyramiden», raknet. Det ble aldri oppklart hvor millionene ble av.
LÅNTE UT 3,75 MILLIONER:</B> Men sikkerheten var fargekopierte obligasjoner. Vaske-gründer Svein Erik Bakke sier han skal gjøre alt for å få pengene tilbake.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media