Innrømmer at han løy om utroskap

John Edwards benektet alt under valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Senator John Edwards, som lenge var med i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat, innrømmet i dag å ha hatt et forhold utenfor ekteskapet. Edwards fortalte om forholdet til i et intervju på kanalen ABC fredag kveld at han har hatt et forhold til 42 år gamle Rielle Hunter, skriver CNN.

I oktober brakte den ikke alltid like etterrettlige avisa The National Enquirer nyheten om at en valgkamp-ansatt hadde hatt et forhold til Edwards, og var blitt gravid.

Beskyldningene ble imidlertid hardnakket benektet av Edwards den gangen, og han beskrev dem som falske og latterlige. Nå innrømmer altså Edwards at han løy under valgkampen.

Ba om tilgivelse

- I 2006 gjorde jeg en alvorlig feilvurdering og oppførte meg på en måte som ikke er lojal mot min familie og mine kjerneverdier. Jeg forsto at jeg hadde gjort en feil og fortalte kona mi at jeg hadde hatt et forhold til en annen kvinne, og ba henne tilgi meg, sier senatoren i en skriftlig uttalelse.

Edwards nekter imidlertid for at han er faren til Hunters datter, og opplyser at det skal gjennomføres en farskapstest.

Hunter var en av Edwards valgkamp-ansatte, og senest i slutten av juli nektet Edwards å kommentere om han hadde gitt noe økonomisk støtte til Hunter.

Både Edwards\' kone og andre familiemedlemmer har visst om forholdet siden 2006. Edwards profilerte seg blant annet på familieverdier da han fremdeles var med i valgkampen. Kona Elizabeth Edwards fikk en kreftdiagnose i 2007.

INNRØMMET UTROSKAP I INTERVJU: I et intervju på kanalen ABC innrømte John Edwards at han har vært utro med en valgkampansatt, og løyet om det under valgkampen. Foto: ABC/AFP/SCANPIX
INNRØMMET UTROSKAP I INTERVJU: I et intervju på kanalen ABC innrømte John Edwards at han har vært utro med en valgkampansatt, og løyet om det under valgkampen. Foto: ABC/AFP/SCANPIX Vis mer

- Dette var vår private sak, og jeg ønsket at den forble privat siden det var såpass smertefullt at jeg ikke ønsket å ha det fram i offentligheten, sier Elizabeth Edwards i en uttalelse.

Nevnt som visepresidentkandidat

Edwards var den siste til å trekke seg ut av kampen for å bli demokratenes presidentkandidat før det siste slaget sto mellom Barack Obama og Hillary Clinton.

Han er nevnt som en mulig visepresidentkandidat for Obama, og var også visepresidentkandidat da John Kerry stilte til valg i 2004. Men fredagens avsløring kan kunne påvirke disse mulighetene.

Hillary Clinton, som opplevde at ektemannen og president Bill Clinton måtte innrømme forholdet til Monica Lewinsky i 1998, kommenterte saken slik:

- Mine tanker og bønner er hos familien Edwards. Det er alt jeg vil si, sa hun til reportere i Las Vegas.

Edwards sa også i intervjuet fredag at han skammet seg over forholdet, og ønsket at det aldri ville komme fram. Saken i National Enquirer hadde så mange feil i seg at han brukte dette som en unnskyldning for å benekte den, sier han.

- Men å være 99 prosent ærlig er ikke nok lenger, skriver han i uttalelsen.

Innrømmer at han løy om utroskap