Innrømmer at han sov i samme seng som jenta

Bistandsadvokat reagerer på uttalelser: Som å tisse i buksa for å holde varmen.

 TILTALT : Permitert Vågå-ordfører Rune Øygard ble i forrige uke tiltalt for overgrep mot ei mindreårig jente. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TILTALT : Permitert Vågå-ordfører Rune Øygard ble i forrige uke tiltalt for overgrep mot ei mindreårig jente. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) I et intervju med TV2 forteller den permiterte Vågå-ordføreren Rune Øygard om saken der han står tiltalt for overgrep mot en mindreårig jente.

Han er tiltalt for å ha begått overgrep mot jenta da hun var under 14 år. Overgrepene skal ha skjedd i hans hjem, på hytta og på hoteller.

På direkte spørsmål om hvorfor han har sovet i samme seng som jenta, svarer Øygard:

- Jeg forstår at dette er noe det kan stilles spørsmålstegn ved. Det er grove undertoner. Det var sterke relasjoner i forhold til fellesskap og samvær. Det var en naturlig del av det samværet som var, sier han til kanalen.

Han har gjentatte ganger benektet påstandene. Han forteller at han er trygg på at dette vil redegjøres for under rettssaken.

- Som sagt så var hun mye hos oss. Dette vil komme fram under rettssaken. Det vil komme fram i et objektivt lys hvorfor det var tilfeldig, sier Øygard.

I forrige uke ble det klart at Øygard tar permisjon fra jobben som ordfører i Vågå.

Bistandsadvokat reagerer Innrømmelsene fra Rune Øygard om at han skal ha sovet i samme seng som jenta, får bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal til å riste på hodet.

- Dette er helt klart noe Øygard burde ventet med. Han kan ikke prosedere sin uskyld i media, for dette skal bevises i en rettsal, sier bistandsadvokat Hjortdal.

Hjortdal mener dette utspiller blir ubalansert i forhold til hennes klient.

- Den fornærmede i saken har ingen posisjon til å gjøre det samme som Øygard, og hun blir stående igjen uten samme mulighet, forteller Hjortdal videre til Dagbladet.

Om disse nye utspillene gagner Rune Øygard, tviler Nina Braathen Hjortdal sterkt på.

- Jeg kan umulig se at dette vil gagne Øygard, og det blir litt som å tisse i buksa for å holde varmen, sier Hjortdal.

Støttes av kona Tiltalte Øygard får full støtte av kona, som han har vært gift med i 29 år.

- Ja, jeg støtter ham fullt og helt. Han er uskyldig, sier kona Reidun til TV2.

Hun forteller videre at hun aldri har tvilt på ektemannen.

- Det har jeg aldri gjort. Hadde jeg gjort det så hadde ikke dette vært levelig.