Innrømmer at han sov i samme seng som jenta

Bistandsadvokat reagerer på uttalelser: Som å tisse i buksa for å holde varmen.

TILTALT : Permitert Vågå-ordfører Rune Øygard ble i forrige uke tiltalt for overgrep mot ei mindreårig jente. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TILTALT : Permitert Vågå-ordfører Rune Øygard ble i forrige uke tiltalt for overgrep mot ei mindreårig jente. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I et intervju med TV2 forteller den permiterte Vågå-ordføreren Rune Øygard om saken der han står tiltalt for overgrep mot en mindreårig jente.

Han er tiltalt for å ha begått overgrep mot jenta da hun var under 14 år. Overgrepene skal ha skjedd i hans hjem, på hytta og på hoteller.

På direkte spørsmål om hvorfor han har sovet i samme seng som jenta, svarer Øygard:

- Jeg forstår at dette er noe det kan stilles spørsmålstegn ved. Det er grove undertoner. Det var sterke relasjoner i forhold til fellesskap og samvær. Det var en naturlig del av det samværet som var, sier han til kanalen.

Han har gjentatte ganger benektet påstandene. Han forteller at han er trygg på at dette vil redegjøres for under rettssaken.

- Som sagt så var hun mye hos oss. Dette vil komme fram under rettssaken. Det vil komme fram i et objektivt lys hvorfor det var tilfeldig, sier Øygard.

I forrige uke ble det klart at Øygard tar permisjon fra jobben som ordfører i Vågå.

Bistandsadvokat reagerer Innrømmelsene fra Rune Øygard om at han skal ha sovet i samme seng som jenta, får bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal til å riste på hodet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer