- Innrømmer at han tok på Lode

Den drapssiktede dansken (41) ble brakt til Norge i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

41-åringen er siktet for drapet på Gunn Merete Lode. I går ble han brakt til Norge fra Danmark, og i dag skal han framstilles for varetektsfengsling.

I avhøret med norsk politi skal den tiltalte dansken ha erkjent at han har vært på åstedet og tatt på Gunn Merete Lode da hun ble funnet drept. Han nekter imidlertid for å ha hatt noe med selve drapet å gjøre, skriver VG.

41-åringen skal ha forklart at han så en annen mann overfalle Lode. Selv var han på jakt etter en traktorfest på Håland, det skal ha vært årsaken til at han var i området.

I møte med advokaten Kjell Sæther Holst tirsdag kveld skal den tiltalte dansken ha opprettholdt denne forklaringen.

- Det ligger et sted for traktorpulling på Håland i tilnærmet gangavstand fra drapsstedet. Min klient var på vei dit for å se om det var noe nachspiel av noe slag, sier Sæther Holst til VG.

Mannen ble først siktet for vold mot to kvinner i Danmark. Da han ble fengslet, ble DNA-prøver fra mannen sjekket mot et internasjonalt DNA-register. Prøvene viste at mannens DNA stemmer med funn fra Gunn Merete Lode. Dermed ble 41-åringen i april i år siktet for Lode-drapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer