- Innrømmer at han tok på Lode

Den drapssiktede dansken (41) ble brakt til Norge i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41-åringen er siktet for drapet på Gunn Merete Lode. I går ble han brakt til Norge fra Danmark, og i dag skal han framstilles for varetektsfengsling.

I avhøret med norsk politi skal den tiltalte dansken ha erkjent at han har vært på åstedet og tatt på Gunn Merete Lode da hun ble funnet drept. Han nekter imidlertid for å ha hatt noe med selve drapet å gjøre, skriver VG.

41-åringen skal ha forklart at han så en annen mann overfalle Lode. Selv var han på jakt etter en traktorfest på Håland, det skal ha vært årsaken til at han var i området.

I møte med advokaten Kjell Sæther Holst tirsdag kveld skal den tiltalte dansken ha opprettholdt denne forklaringen.

- Det ligger et sted for traktorpulling på Håland i tilnærmet gangavstand fra drapsstedet. Min klient var på vei dit for å se om det var noe nachspiel av noe slag, sier Sæther Holst til VG.

Mannen ble først siktet for vold mot to kvinner i Danmark. Da han ble fengslet, ble DNA-prøver fra mannen sjekket mot et internasjonalt DNA-register. Prøvene viste at mannens DNA stemmer med funn fra Gunn Merete Lode. Dermed ble 41-åringen i april i år siktet for Lode-drapet.

Det var byretten i Aalborg som besluttet at 41-åringen kunne utleveres til Norge. I går kveld ankom han Sola flyplass utenfor Stavanger.

(NTB)

DREPT: Gunn Merete Lode (32) ble stukket ned tilsynelatende umotivert på vei hjem i Bryne natt til 26. august 2001. den drapssiktede dansken bodde og arbeidet på denne tida i området.