KNYTTES TIL NARKONETTVERK: Den norske skuespilleren (23) knyttes til narkonettverk etter melding til Madeleine Rodriguez. Her er hun sammen med mannen som påtalemyndighetene mener hadde en sentral rolle i Bolivia-saken, Augusto Toro-Blacutt. Foto: Privat
KNYTTES TIL NARKONETTVERK: Den norske skuespilleren (23) knyttes til narkonettverk etter melding til Madeleine Rodriguez. Her er hun sammen med mannen som påtalemyndighetene mener hadde en sentral rolle i Bolivia-saken, Augusto Toro-Blacutt. Foto: PrivatVis mer

Innrømmer at hun sendte sex-melding til Madeleine

Aktor knytter såkalt skuespiller (23) til narkonettverk etter mistenkelig melding til kokaindømte Madeleine Rodriguez.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den såkalte skuespilleren (23) tiltalt i Bolivia-saken i Oslo tingrett, innrømmer at hun hadde kontakt med Madeleine Rodriguez mens hun var i Bolivia sammen med Stina Brendemo Hagen og en 21 år gammel Lillesand-kvinne. Rodriguez, Brendemo Hagen og 21-åringen ble tatt med 22,4 kilo kokain i koffertene sine på flyplassen i Cochabamba i mai 2008.

- Jeg hadde kontakt med Madeleine, og møtte henne ved tre anleninger og snakket sammen med henne på telefon. Kontakten avtok etter at vi var på et utested og at hun identifiserte eks-kjæresten min, Augusto Toro-Blacutts, onkel som sin guide. Det gjorde meg litt mistenksom, sier 23-åringen i retten i dag.

- Jeg spurte hva hun gjorde der, fikk forklart at hun hadde blitt invitert av en hun hadde blitt kjent med. Jeg valgte å ikke spørre henne mer, sier hun videre.

- Et kaos uten like Hun bekrefter at de hadde kontakt både på telefon og SMS:

Rundt klokka 20 norsk tid 19. mai ble de tatt. 23-åringen satt på en skjønnhetssalong med tanta til Augusto, som er utpekt som mulig hovedmann av aktor, da hun fikk beskjed om at de norske kvinnene hadde blitt tatt.

- Jeg husker at det ble et kaos uten like, og jeg ringte til Augusto i Norge. Jeg husker ikke samtalen, men den handlet sikkert om det som hadde skjedd, sier 23-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg ble helt satt ut og satt på et marked og fikk fikset neglene. Jeg husket at jeg ble kjempestressa, og ringte masse til Norge. Jeg snakket med Augusto mye den dagen for å finne ut hva som hadde skjedd.

«Bruk alt u kan, sex penger alt» - Jeg fikk diktert en SMS på spansk fra Augustos onkel, Alex. Jeg husker ikke nøyaktig hva han sa, men det handlet om hvordan de kunne komme seg ut. Jeg kan ikke huske det der med sex og sånn, sier hun.

Meldingen så slik ut:

KOKAINDØMT: Madeleine Rodriguez fikk SMS fra den 23 år gamle såkalte skuespilleren om hva de skulle gjøre da de hadde blitt tatt. Rodriguez ble dømt til over ti års fengsel i Bolivia. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
KOKAINDØMT: Madeleine Rodriguez fikk SMS fra den 23 år gamle såkalte skuespilleren om hva de skulle gjøre da de hadde blitt tatt. Rodriguez ble dømt til over ti års fengsel i Bolivia. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

«Jo mindre dre snakker jo bedre er det. Få tak i han ansvarlige, si dre har penger, d r d de vil ha. Men snakk m han ansvarlige alene ik m de andre. Bruk alt u kan, sex penger alt.»

Bekrefter sex-melding - Jeg bekrefter at jeg sendte den meldinger, men den meldingen ble diktert. Jeg spurte om hva jeg kunne gjøre for å hjelpe Madeleine. Jeg tenkte bare at hun kunne sette seg på flyet hjem til Norge sammen med barnet.

Et annet spor som knytter 23-åringen til saken, er at det ble overført 24 083 til hennes konto 21. mai.

- Det ble overført til meg fordi det skulle brukes til å betale en advokat som skulle hjelpe Madeleine. I Bolivia kan man ikke overføre direkte til advokater, da vet man aldri hvor det ender opp, påstår hun.