Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer at noe skjedde

Helge Kindervåg (KrF) bekrefter at han har gjort noe mot den 23 år gamle kvinnen som har politianmeldt ham for seksuell trakassering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HÅ/OSLO (Dagbladet.no): Rett etter klokka 21 i kveld ble det klart at Kindervåg trekker seg fra alle verv i KrF. Han innrømmer å ha gjort noe mot kvinnen som har anmeldt ham, men hevder at det ikke var kriminelt. Kvinnen var samboer med en kamerat av Kindervåg for to år siden, da episoden inntraff.

- Jeg kjenner ikke jussen, men jeg kjenner min egen samvittighet, sier han til NTB.

Kindervåg innrømmer at episoden var av en slik art at han måtte be kvinnen om unnskyldning. Men han trodde ikke hans oppførsel kunne være straffbar. Da han ble kjent med at Hå lensmannskontor hadde mottatt en anmeldelse mot en KrF-politiker, satte han ikke dette i forbindelse med episoden for to år siden.

- Men jeg skal stå til ansvar for det jeg har gjort. Jeg kryper ikke bort, sier Kindervåg.

Han vil ikke utdype hva han har gjort mot kvinnen før han har snakket med sin advokat. Hans kone er allerede orientert om hendelsen.

- Alt som er skjedd i mitt liv har hun visst om, og hun støtter meg, sier trebarnsfaren. I dagene framover vil han konsentrere seg om familien sin. Jeg håper etterforskningen er ferdig raskt, sier han til NTB.

Han har vært inne til avhør hos Hå lensmannskontor i kveld, og var ferdig ved 19.30-tida. Han ville ikke si mye om saken, etter som han skulle gjøre rede for situasjonen overfor resten av styret i Hå KrF i kveld, men innrømmet at han kjente den unge kvinnen som har anmeldt ham.

I tillegg modererte han uttalsene sine om at dette dreide seg om en hevnaksjon siden han har støttet partikollega Jan Birger Medhaug, som ble anmeldt av en ekskjæreste for en voldtekt som skal ha skjedd for ti år siden. Saken ble henlagt av politiet.

- Dette er et resultat av min framskutte posisjon. Jeg vil ikke si at dette var en hevnaksjon, sa Medhaug.

Etter å ha orientert lokallaget om at han trakk seg fra alle verv i KrF, innrømmet han samtidig at han har gjort noe mot kvinnen.

ANMELDT: Lederen for KrFs lokallag i Hå kommune i Rogaland er anmeldt for seksuell trakassering.