UT MOT SEKSUELT MISBRUK: Pave Frans bekrefter at den katolske kirka er kjent med at det har forekommet seksuelt misbruk i den katolske kirka. Foto: NTB Scanpix
UT MOT SEKSUELT MISBRUK: Pave Frans bekrefter at den katolske kirka er kjent med at det har forekommet seksuelt misbruk i den katolske kirka. Foto: NTB ScanpixVis mer

Innrømmer at nonner ble holdt som sexslaver

Pave Frans frykter overgrepene fortsatt pågår.

Pave Frans bekrefter at seksuelt misbruk av nonner, og et tilfelle hvor en nonne er brukt som sexslave, har funnet sted i den katolske kirka. Han tror også det fortsatt foregår i dag.

- Jeg tror dette fortsatt pågår, for det er ikke sånn at noe forsvinner i det øyeblikket man blir kjent med problemet, uttalte han til pressen under sin reise i Midtøsten tirsdag.

Paven mener kirka har et problem, og at roten til dette er at kvinner her er blitt ansett som annenrangs.

Til pressen forklarte paven også at hans forgjenger, pave Benedict, på et tidspunkt har måttet oppløse en katolsk orden fordi seksuelt misbruk var blitt et problem. Ifølge BBC skal dette ha dreid seg om en orden i Frankrike i 2005.

Han understreket at det ikke er sånn at prester og biskoper flest gjør dette, men at «skandalen» har vært kjent for kirka en stund, og at det er noe kirka jobber alvorlig med.

I kjølvannet av #metoo- bevegelsen har flere nonnen stått fram med sine historier. For få dager siden gikk Vatikanets kvinnemagasin, Women Church World, ut og fordømte overgrepene, og sa at nonner i enkelte tilfeller hadde vært nødt til å abortere presters barn - noe som er forbudt i katolisismen.