Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump, John Kelly

Innrømmer at Russland-etterforskningen er flau for Trump

Stabssjefen til USAs president åpner opp i stort intervju.

ÅPEN: Donald Trumps (t.v.) stabssjef, John Kelly (t.h.) har uttalt seg i et omfattende intervju. Foto: AP Photo/Susan Walsh
ÅPEN: Donald Trumps (t.v.) stabssjef, John Kelly (t.h.) har uttalt seg i et omfattende intervju. Foto: AP Photo/Susan Walsh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Stabssjefen til Donald Trump i Det hvite hus, John Kelly, forteller åpent om hvordan han mener den såkalte Russland-etterforskningen påvirker USAs president.

- Den ligger kanskje ikke som en sky, men den setter oppriktig talt presidenten i noe forlegenhet. Når verdensledere kommer inn, som Bibi Netanyahu (Israels statsminister journ.anm.), som selv er under etterforskning, så dreier de første minuttene av hver samtale seg om den type ting, sier Kelly til NPR.

Spesialetterforsker Robert Mueller leder for tida den såkalte Russland-etterforskningen. Han etterforsker blant annet om det foregikk noen form for samarbeid mellom Trump-leiren og russiske myndigheter for å påvirke det amerikanske presidentvalget.

-«Supersmart fyr»

Kelly, som er en tidligere general, tok over som stabssjef for Trump etter Reince Priebus 31. juli i fjor. Han skal, ifølge amerikanske medier, til tider ha vært svært frustrert over kaoset og Trumps oppførsel i Det hvite hus. Ifølge NBC News skal han også ha kalt presidenten en «idiot» i et internt møte. Selv avviser han dette, og sier til NPR at Trump er en «supersmart fyr».

- Mitt syn er jeg forteller sannheten til makta. Jeg sier alltid min mening om alt. Trump lytter alltid. Noen ganger følger han min mening, andre ganger ikke, sier Kelly til radiokanalen.

Han benekter også påstandene i amerikanske medier om at han har truet med å si opp selv om han innrømmer at han til tider er svært frustrert.

- Det er tider med stor frustrasjon, mest på grunn av saker jeg leser om meg selv og andre som jeg tenker det beste om - og det er omtrent alle som jobber i dette bygget. Og da lurer jeg på om det er verdt det, sier Kelly.

Kritikk mot forgjengeren

Samtidig kommer han med en indirekte kritikk av forgjengeren Priebus uten å nevne ham med navn, og sier at han skulle ønske han hadde kommet inn i jobben tidligere.

- I noen tilfeller når det kom til ansettelser og å tjene presidenten, var de første seks månedene temmelig kaotiske, og det var noen folk som ble ansatt, som kanskje ikke skulle blitt det. Det var ikke sånn at ting var en katastrofe de første seks månedene, men jeg mener de kunne vært bedre, sier Kelly.

Stabssjefen, som først var Trumps minister for innenriks sikkerhet, har tidligere markert seg som en tilhenger av en svært restriktiv innvandringspolitikk. Han kommer også med harde ord om den ulovlige innvandringen til USA.

- Det er ikke dårlige mennesker. Men de er i overveldende grad landsens folk. I landene de kommer fra, er fire, fem, seks års utdanning normen. De snakker ikke engelsk. Det er åpenbart viktig. De integreres ikke bra. De har ikke ferdighetene, sier Kelly i intervjuet med NPR.

IKKE NÅDIG: Trump omtaler FBI sin Russlandetterforskning som en heksejakt etter at hans advokat Michael Cohen fikk sitt kontor ransaket i helgen. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media