Nord-Korea:

Innrømmer at situasjonen er «dyster»

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-un erkjenner at tidligere økonomiske planer ikke lyktes, og gjør nå en innsats for å forbedre levevilkårene i landet.

DYSTERT: Kim Jong-Un talte til folket under jubileet til partiet Den Koreanske Folkearmè. Foto: NTB/AP
DYSTERT: Kim Jong-Un talte til folket under jubileet til partiet Den Koreanske Folkearmè. Foto: NTB/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag oppfordret Nord-Koreas leder Kim Jong-un myndighetene i landet til å overvinne den «dystre situasjonen» som landet står overfor.

Han anmoder dermed til at myndighetene må gjøre en bedre innsats for å forbedre mat- og levekårene for befolkningen i Nord-Korea, ifølge AP News.

Jong-un kom med oppfordringen i sin tale til folket under markeringen av det 76. jubileet til partiet Den koreanske folkearmé (KFA).

Nye utviklingsplaner

Arrangementet ble feiret med kunstforestillinger, gallaer og fyrverkeri i hovedstaden Pyongyang, men det ble ikke rapportert om noen store militærparader som ofte arrangeres ved slike anledninger, ifølge South China Morning Post.

Den nordkoreanske statskanalen rapporterte imidlertid ingenting om at Kim Jong-un skal ha kommentert atomforhandlingene mellom Washington og Pyongyang som har pågått i to år, eller fredsforhandlingene med den sørkoreanske hovedstaden Seoul.

Statskanalen i Nord-Korea rapporterte at Kim brukte talen sin søndag for påpeke at partiet er fast bestemt på å nå de økonomiske målene som ble satt under kongressen i januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer