Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer at Taliban-leder ble drept i amerikansk rakettangrep

Talibanmilitsen i Pakistan medgir for første gang at dens leder Baitullah Mehsud ble drept i et amerikansk rakettangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang at islamistbevegelsen bekrefter at Mehsud er død.

To av hans nærmeste kampfeller sa tirsdag at Mehsud døde av skadene han fikk i rakettangrepet nær Pakistans grense mot Afghanistan 5. august.


Hakimullah Mehsud og Waliur Rehman ringte nyhetsbyrået AP for å gi opplysningen. De to sa at Baitullah Mehsud døde sist søndag.

Pakistans innenriksminister Rehman Malik framholdt tirsdag at Taliban sliter med å finne en etterfølger til Mehsud og at det pågår åpen maktkamp innad i militsens rekker.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling