Innrømmer Bali-bombing

Eieren av bilen som ble brukt i bombeangrepet på Bali tilstår at han var sentral i gruppa som sto bak aksjonen, ifølge indonesisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nesten fire uker etter bombeangrepet som tok over 180 menneskeliv, kunne Indonesias nasjonale politisjef, Da'i Bachtiar, torsdag kunngjøre et angivelig gjennombrudd i etterforskningen. En mann navngitt som Amrozi skal i politiavhør ha tilstått at han var en av flere personer som sto bak bombeaksjonen.

- Gruppen har flere medlemmer som har hver sine oppgaver. En av dem er Amrozi, sa Bachtiar.

Bomben som var plassert i Amrozis minivan utenfor en nattklubb på Bali var den kraftigste av de tre bombene. Selv skal Amrozi ha fungert som koordinator «i felten» under gjennomføringen av aksjonen. Politiet har tidligere sagt at en gruppe på opptil ti personer sto bak bombeaksjonen.

Verdifull informasjon

Mannen er den første mistenkte som er navngitt i etterforskningen av de tre bombeeksplosjonene i et utelivsområde på turistøya. Han skal ifølge politisjef Bachtiar ligne på en av fire skisser av mulige mistenkte som politiet har gått ut med. Ifølge indonesiske medier kommer 30 år gamle Amrozi fra Øst-Java.

Amrozis tilståelse blir framstilt som viktig av indonesisk politi. Politiets talsmann Edward Aritonang sier Amrozi er kommet med svært verdifull informasjon i avhør. Politiet er nå i gang med å kryssjekke dette mot annet bevismateriale. De er også på jakt etter Amrozis «venner».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer