Innrømmer «direkte innmelding på bakgrunn av nasjonalitet»

Tok i bruk «snarveier», så eksploderte medlemsveksten.

DIREKTE INNMELDING: Den katolske kirke innrømmer at de registrert «direkte innmelding på bakgrunn av nasjonalitet». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DIREKTE INNMELDING: Den katolske kirke innrømmer at de registrert «direkte innmelding på bakgrunn av nasjonalitet». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Biskop Bernt Eidsvig har innrømmet overfor Dagbladet at den katolske kirka i Norge i 2010 tok i bruk «noen snarveier» for medlemsregistrering. Kirka har motttatt offentlige tilskudd for tusenvis som har blitt registret uten at de ble spurt på forhånd. På spørsmål om hvordan denne registreringen konkret har foregått, har biskopen svart:

- Helt konkret vet jeg ikke. Det er jo ikke jeg som har gjort dette. Men slik jeg forstår det, er de funnet i tilgjengelige, offentlige registre, som telefonkatalogen.

Direkte innmelding Nå har Oslo katolske bispedømme, som forvalter medlemslista for hele Den katolske kirke i Norge, redegjort for praksisen i et brev til Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Av brevet går det blant annet fram at kirka har registrert nye medlemmer «ved direkte innmelding på bakgrunn av nasjonalitet». 

Ifølge redegjørelsen skal dette ha skjedd etter 2011, i tillegg til andre metoder som skriftlig innmelding og gjennomgang av gamle kirkebøker.

Brevet er sendt som et svarbrev til Fylkesmannen, som 21. januar sendte over en en rekke nye spørsmål de ville ha kirka til å svare på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer