RETTSSAK: Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam ble drept i Kirkenes. Nå går rettssaken mot den 59 år gamle ektemannen. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
RETTSSAK: Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam ble drept i Kirkenes. Nå går rettssaken mot den 59 år gamle ektemannen. Foto: Ådne Husby Sandnes / DagbladetVis mer

Dobbeltdrap i Kirkenes

Innrømmer dobbeltdrap, men husker ikke å ha skutt

59-åringen som er tiltalt for å ha skutt sin kone og stesønn i Kirkenes, innrømmer handlingene, men vet ikke hvordan han gjorde det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke ta stilling til straffskyld, fordi jeg ikke husker hva som skjedde, sa 59-åringen da rettssaken startet i Øst-Finnmark tingrett mandag.

Han erkjenner at det må ha vært han som skjøt og drepte Pimsiri Songngam (37) og hennes sønn Petchngam Songngam (12).

Ekteskapet mellom de to var i ferd med å avsluttes da drapene skjedde i familiens hjem 29. august i fjor. Skuddene falt natta før mor og sønn skulle flytte inn i en leilighet som krisesenteret i Kirkenes hadde skaffet.

- Det er på det rene at ekteskapet var i oppløsning. De to hadde vært gift i om lag tre og et halvt år, og mye tyder på at det var tiltalte som tok initiativ til utflyttingen, sa aktor Torstein Lindquister i sitt innledningsforedrag.

Han antydet at økonomi og tiltaltes alkoholbruk ville bli sentrale tema under den ukelange rettssaken i Vadsø.

59-åringen er fortsatt sterkt preget av skadene han pådro seg

- Tiltalte har ikke hukommelse om hva som skjedde da de tre skuddene falt i fjor, men vil bidra så godt han kan til å opplyse saken, sa 59-åringens forsvarer Stein Rønning i retten.

(NTB)