Innrømmer drap på mor

Den 40 år gamle mannen og hans 68 år gamle mor bodde sammen i en enebolig i Kongsvinger. I dag ble sønnen arrestert for å ha drept mora.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen tok selv kontakt med sykehuset i Kongsvinger i ettermiddag, og varslet om at mora var død.

- AMK-sentralen varslet politiet, som rykket ut til eneboligen. Kvinnen ble funnet død i huset, sier politiinspektør Audun Westgaard til Dagbladet.no.

40-åringen ble pågrepet uten dramatikk i boligen klokka 1430 i ettermiddag. Han innrømmet raskt at han hadde tatt livet av mora.

- Den siktede har sittet i avhør i ettermiddag. Avhørene er foreløpig avsluttet. Han har lagt kortene på bordet, sier Westgaard.

Blodprøve

Politiet kan foreløpig ikke si noe om motivet for drapet. De vil heller ikke si hvordan og når mora ble drept.

- Det er mye som tyder på at saken nærmest er oppklart, men vi må selvfølgelig holde flere muligheter åpne så tidlig i etterforskningen. Derfor har vi lagt lokk på informasjonen vi går ut med, sier Westgaard.

Det er tatt rutinemessig blodprøve av den siktede. Politiet vil ikke si om de har mistanke til at mannen har vært ruset. Han er ikke tidligere straffedømt.

Politiet har bedt om bistand fra Kripos. De vil også undersøke om mannen er strafferettslig tilregnelig.

- Sakens karakter tilsier at vi må undersøke slike forhold.

Den siktede har så langt ikke bedt om å få oppnevnt advokat. Han blir framstilt for varetektsfengsling i Vinger og Odal i morgen klokka 13.