Helseminister Bent Høie:

Innrømmer feil før andre bølge

Helseminister Bent Høie sier til Koronakommisjonen at det ble gjennomført for mange lettelser før andre bølge. Kommisjonen mener at regjeringen ga etter for press og manglet en plan.

OOPS: Her går det nesten galt, igjen. Her under statsminister Erna Solbergs pressekonferanse onsdag 14. april. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Onsdag presenterte Koronakommisjonen sin rapport hvor de vurderer håndteringen av spredningen av covid-19 i Norge. De mener blant annet at regjeringen manglet en plan for å håndtere den andre smittebølgen i Europa, samt ga etter for press fra interesseorganisasjoner.

Kommisjonen opplyser også at reiser over grensa ble ført med penn og papir helt fram til slutten av 2020.

Helseminister Bent Høie innrømmer i et intervju med kommisjonen at de ga for mange lettelser i forkant av den andre bølgen.

- I høst da vi lettet på nasjonale tiltak la vi en større byrde på kommunene knyttet til testing, sporing, isolering og karantene og, ikke minst, det å slå ned lokale utbrudd. I det store bildet har det fungert veldig bra. Kommunene har vært veldig flinke, opplyser Høie i intervjuet med kommisjonen og fortsetter:

- Men min lærdom er at summen av de flinke kommunene ikke var nok i møte med bølge to. Det betyr at vi fra nasjonalt hold gjennomførte for mange lettelser. Lettelsene var basert på gode faglige råd, men HDIR har også i sin rapport konkludert at det ble for mange vurderinger opp mot enkelttiltak. Man klarte ikke å vurdere summen av tiltakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer