«To søstre» av Åsne Seierstad

Innrømmer feil i bestselger

Åsne Seierstad skrev at fremmedkriger Bastian Vasquez ble henrettet etter at liten gutt døde i Syria.

FØLGER SAKEN: Forfatter og journalist Åsne Seierstad under rettssaken mot den 30-årige terrortiltalte kvinnen. Foto: Torstein Bøe / NTB
FØLGER SAKEN: Forfatter og journalist Åsne Seierstad under rettssaken mot den 30-årige terrortiltalte kvinnen. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åsne Seierstad vedgår at framstillingen av fremmedkriger Bastian Vasquez' død i den bestselgende og kritikerroste boka «To søstre» (2016) er feil, og forteller at den vil bli revidert.

- Jeg skrev at han ble straffet med døden av IS for drapet på Aisha Shezadis sønn. Det stemmer ikke, sier Seierstad til Dagbladet.

Forfatteren og journalisten sitter på tilhørerbenken i rettssal 250 i Oslo tingrett, for å følge forhandlingene i saken mot den 30-årige terrorsiktede kvinnen.

- Hovedinntrykket denne uka er at det jeg har beskrevet, både i detaljer og i større linjer, stemmer. Men det er én hendelse vi endelig har fått bekreftet er galt beskrevet, og det er omstendighetene rundt Bastian Vasquez’ død, sier hun.

Stesønnen døde

I «To søstre» (2016) skriver Seierstad at den tiltalte kvinnens ektemann, fremmedkrigeren Bastian Vasquez fra Skien, ble henrettet av IS etter at en liten gutt - sønnen til hans kone nummer to, Aisha Shezadi - døde.

Dette strider mot den tiltalte kvinnens framstilling. I retten forklarte hun tirsdag at ektemannen omkom under bombeproduksjon, etter først å ha sittet fengslet for å ha forårsaket barnedødsfallet i den IS-kontrollerte byen Sheddadi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer