Innrømmer feil og betaler tilbake

Kvinnherad Energi sendte dobbel strømregning i 24 år. Måtte trues med rettssak for å betale tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Energiselskapet innrømmet å ha sendt dobbel, urettmessig strømregning i 24 år, men ville først ikke betale tilbake. Etter mediaomtale og konfliktrådet rundt neste sving, har Kvinnherad Energi gjort full retrett. Selskapet betaler tilbake for de siste 15 årene, slik strømkundens forslag til forlik var.

Og strømleverandørens markedssjef Svein Bergseth framstår som bransjens ærligste mann når han forklarer snuoperasjonen til nettstedet innsida.no:

-Vi innså at vi hadde fått dårlige råd fra våre juridiske rådgivere, og vi tok kontakt med rådgivere som har mer erfaring med slike saker. Vi ser nå at vi har taklet denne saken dårlig, det skulle ikke vært noen sak i det hele tatt, sier markedssjefen.

Den endelige tilbakebetalingen er ikke beregnet, men summen vil i følge innsida.no ligge på nærmere 100.000 kroner. Regningene har trolig vært mellom 150.000 og 200.000 kroner for høye siden feilen oppsto i 1981.

Oppdaget tilfeldig

Kunde Hans Martin Myrvold driver gartneri, og har strømregninger til bedriften som langt overskygger familiens private forbruk. Derfor ble ikke feilen oppdaget før i år. Nå står det 40.000 julestjerner i drivhus, og det koster 70.000 kroner for en kald vintermåned - med dagens strømpris. Feilen ble tilfeldig oppdaget i forbindelse med en brann i det elektriske anlegget. Siden 1981 har Myrvold fått plusset sine private strømkostnader til gartneriregningen - i tillegg til at familien har betalt separat.

Og familiens talsmann ser lysere på saken nå:

-Vi er førnøyd med at Kvinnherad Energi til slutt har tatt til vettet og innrømmer at de har gjort feil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer