SJEFEN HOLDER FEIL: Apple-sjef Steve Jobs holdt selv nye iPhone 4 «feil» under en produktkonferanse i San Francisco 7. juni. Telefonen synes å miste signalstyrke når den håndholdes nede til venstre. Foto: AP Photo/Paul Sakuma
SJEFEN HOLDER FEIL: Apple-sjef Steve Jobs holdt selv nye iPhone 4 «feil» under en produktkonferanse i San Francisco 7. juni. Telefonen synes å miste signalstyrke når den håndholdes nede til venstre. Foto: AP Photo/Paul SakumaVis mer

Innrømmer feil på det nye flaggskipet iPhone 4

Apple må bite i det sure eplet. Sier kjøperne kan få pengene tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Da iPhone 4 kom på markedet 24. juni, stormet entusiaster til utsalgssteder over hele verden for å få kloa i «Apples mest suksessrike produktlansering noensinne».

Iphone 4 blir lansert i Norge i slutten av juli.

Mister signal Mange iPhone 4-eiere har imidlertid klaget over at telefonens signalstyrke og mottakerevne synes å falle når man har den i handa, skriver BBC.

Nå har Apple, i brevs form, måttet bite i det sure eplet og innrømme at iPhone 4 har problemer med signalene hvis den håndholdes nede til venstre.

Selskapet lover å fikse problemet «i løpet av noen uker» for de mange som allerede har sikret seg den ferskeste iPhonen. Kjøperne kan også velge å få pengene sine tilbake innen 30 dager etter at telefonen ble kjøpt.

Telefonens utførelse er i rustfritt stål, og virker som telefonens antenne, noe som Apple-sjef Steve Jobs har kalt «virkelig kul ingeniørkunst».

Problemet med fallende signalstyrke synes å være verst blant skeivhendte brukere, som på naturlig vis berører telefonens mest ømfindtlige område.

- Overraskelse Apple framholder at problemet relaterer seg til en feil i hvordan signalstyrken blir framstilt på telefonens skjerm, og at det ikke dreier seg om et reelt signalproblem.

«Våre undersøkelser viser, til vår store overraskelse, at formelen vi bruker for å kalkulere hvor mange signalstyrke-streker telefonen skal vise er fullstendig feil», heter det i en uttalelse fra Apple.

Selskapet hevder at telefonen ofte viser både en og to signalstyrke-streker mer enn det som er virkeligheten. Dette lover Apple nå å gjøre noe med.