FEILNAVIGERING:  Conteinerskipet Godafoss gikk på grunn utenfor Hvaler torsdag kveld. Det var på grunn av feilnavigering, innrømmer skipperen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FEILNAVIGERING: Conteinerskipet Godafoss gikk på grunn utenfor Hvaler torsdag kveld. Det var på grunn av feilnavigering, innrømmer skipperen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Innrømmer feilnavigering

Var alene på broa og feilnavigerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapteinen om bord på Godafoss innrømmer at han feilnavigerte før skipet gikk på grunn i Hvalerskjærgården torsdag kveld, melder NRK.

- Skipperen har fortalt at han var alene på broa og at han feilnavigerte. Han opplyser at det er grunnen til at skipet gikk på grunn, sier Ivar Prestbakken i Fredrikstad-politiet.

Prestbakken avviser spekulasjonene om at kapteinen kan ha sovnet på vakt, eller at han var full.

— Det er avkreftet. Vi har tatt utåndningsprøve på stedet, og den var negativ, sier Prestbakken, som også understreker at kapteinen var godt kjent i området.

Oljeforurensningen fra det grunnstøtte skipet utenfor Asmaløy er mye mindre enn først fryktet, ifølge Kystverket. Etaten baserer seg på observasjoner fra land, sjø og fly.