Innrømmer feilnavigering

Var alene på broa og feilnavigerte.

 FEILNAVIGERING:  Conteinerskipet Godafoss gikk på grunn utenfor Hvaler torsdag kveld. Det var på grunn av feilnavigering, innrømmer skipperen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FEILNAVIGERING: Conteinerskipet Godafoss gikk på grunn utenfor Hvaler torsdag kveld. Det var på grunn av feilnavigering, innrømmer skipperen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapteinen om bord på Godafoss innrømmer at han feilnavigerte før skipet gikk på grunn i Hvalerskjærgården torsdag kveld, melder NRK.

- Skipperen har fortalt at han var alene på broa og at han feilnavigerte. Han opplyser at det er grunnen til at skipet gikk på grunn, sier Ivar Prestbakken i Fredrikstad-politiet.

Prestbakken avviser spekulasjonene om at kapteinen kan ha sovnet på vakt, eller at han var full.

— Det er avkreftet. Vi har tatt utåndningsprøve på stedet, og den var negativ, sier Prestbakken, som også understreker at kapteinen var godt kjent i området.

Oljeforurensningen fra det grunnstøtte skipet utenfor Asmaløy er mye mindre enn først fryktet, ifølge Kystverket. Etaten baserer seg på observasjoner fra land, sjø og fly.