BOMBET FORSAMLINGSLOKALE: Sikkerhetseksperter på åstedet etter at saudiarabiske bombefly angrep en begrevelse forrige helg. Foto: Khaled Abdullah, Reuters/NTB Scanpix.
BOMBET FORSAMLINGSLOKALE: Sikkerhetseksperter på åstedet etter at saudiarabiske bombefly angrep en begrevelse forrige helg. Foto: Khaled Abdullah, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Innrømmer flybombing av begravelse - skylder på feilinformasjon

Minst 140 drept og 600 skadd i Jemen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En granskingskommisjon oppnevnt av den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen, erkjenner at koalisjonen sto bak et angrep på en begravelse forrige helg som kostet rundt 140 mennesker livet.

Angrepet skjedde fordi koalisjonen mottok feilaktig informasjon, heter det i en uttalelse fra kommisjonen lørdag.

Videre heter det at familiene til de sivile ofrene må få erstatning. I tillegg slås det fast at koalisjonen må gjennomgå sine rutiner.

Tidligere har koalisjonen nektet for å ha stått bak angrepet i Jemens hovedstad Sana, hvor over 600 mennesker ble såret.

Koalisjonens luftstyrker har deltatt i borgerkrigen i Jemen siden mars i fjor. Luftstyrkene gjennomfører angrep mot den jemenittiske Houthi-militsen, men også markeder, bryllup, skoler og sykehus er blitt rammet av angrep.

(NTB).