Innrømmer flybombing av begravelse - skylder på feilinformasjon

Minst 140 drept og 600 skadd i Jemen.

BOMBET FORSAMLINGSLOKALE: Sikkerhetseksperter på åstedet etter at saudiarabiske bombefly angrep en begrevelse forrige helg. Foto: Khaled Abdullah, Reuters/NTB Scanpix.
BOMBET FORSAMLINGSLOKALE: Sikkerhetseksperter på åstedet etter at saudiarabiske bombefly angrep en begrevelse forrige helg. Foto: Khaled Abdullah, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En granskingskommisjon oppnevnt av den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen, erkjenner at koalisjonen sto bak et angrep på en begravelse forrige helg som kostet rundt 140 mennesker livet.

Angrepet skjedde fordi koalisjonen mottok feilaktig informasjon, heter det i en uttalelse fra kommisjonen lørdag.

Videre heter det at familiene til de sivile ofrene må få erstatning. I tillegg slås det fast at koalisjonen må gjennomgå sine rutiner.

Tidligere har koalisjonen nektet for å ha stått bak angrepet i Jemens hovedstad Sana, hvor over 600 mennesker ble såret.

Koalisjonens luftstyrker har deltatt i borgerkrigen i Jemen siden mars i fjor. Luftstyrkene gjennomfører angrep mot den jemenittiske Houthi-militsen, men også markeder, bryllup, skoler og sykehus er blitt rammet av angrep.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer