NYE INNRØMMELSER: Drapsmistenkte Joran van der Sloot (20) fra Nederland har nok en gang vedgått at han dumpet den amerikanske studenten Natalee Holloway (18) på øya Aruba i 2005. Foto: AP Photo/Leslie Mazoch
NYE INNRØMMELSER: Drapsmistenkte Joran van der Sloot (20) fra Nederland har nok en gang vedgått at han dumpet den amerikanske studenten Natalee Holloway (18) på øya Aruba i 2005. Foto: AP Photo/Leslie MazochVis mer

Innrømmer for annen gang at han dumpet Natalee (18)

Men denne gangen er det ikke for skjult kamera at Joran van der Sloot (20) vedgår ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): I mai 2005 forsvant den amerikanske studenten Natalee Holloway (18) fra den karibiske øya Aruba. Hun var på ferieøya sammen med 100 medelever fra Mountain Brook High School i Alabama for å feire at hun hadde fullført skolen.

I dag skriver den nederlandske avisa De Telegraaf at drapsmistenkte Joran van der Sloot innrømmer å ha dumpet den amerikanske studenten i ei myr på Aruba. Van der Sloot skal ha kommet med uttalelsen foran kameraene til tv-kanalen RTL.

Natalee Holloway ble sist sett da hun forlot en bar i byen Oranjestad sammen med nederlandske Joran Van der Sloot og de to brødrene Deepak og Satish Kalpoe. De skal ha drukket mye alkohol og enkelte av dem skal ha tatt kokain. Natalee skulle møte medelevene på et hotell dagen etter, men dukket aldri opp.

Skjult kameraPolitiet på øya begynte etter hvert å etterforske forsvinningen som en mulig drapssak, og Joran Van der Sloot og de to brødrene ble arrestert i saken. I avhør fortalte de at de hadde kjørt Natalee til stranda, men forlatt henne der fordi hun ønsket det selv. De tre ble løslatt fordi politiet ikke hadde noen sikre bevis mot dem.

Men etter hvert ønsket politiet å arrestere dem igjen, etter at Joran Van der Sloot fortalte en annen versjon av saken.

I en samtale med det han trodde var en venn, som egentlig var iscenesatt av den nederlandske TV-journalisten Peter R. de Vries, og som ble filmet av tre skjulte kameraer, sa den da 18 år gamle gutten at de dumpet jenta i havet.

- Hun vil aldri bli funnet, uttalte han blant annet.

I opptaket går det fram at han sa at han ville ha sex med henne, men at hun ikke ville dra hjem til hotellet. Hun ville heller dra til stranda for å se på hai. De to brødrene skal så ha kjørt Natalee og Joran til stranda, før de dro. I samtalen som er blitt tatt opp forklarer han at de hadde sex på stranda, men at hun underveis begynte å riste før hun ble helt stille.

- Plutselig var det hun gjorde som i en film. Hun ristet, det var forferdelig, uttalte han i samtalen.

Aktor tvilerPåtalemyndigheten har vurdert de skjulte opptakene som ble tatt for over to år siden til ikke å holde som rettslige bevis. De Telegraaf skriver at aktoratet ikke nødvendigvis tror at den nye innrømmelsen er sannferdig.

Aktor Peter Blanken mener Joran Van der Sloot kan ha gitt flere falske forklaringer i et forsøk på å skjule sannheten.

MISTENKT: Joran van der Sloot. Foto: AP Photo/Pedro Famous Diaz
MISTENKT: Joran van der Sloot. Foto: AP Photo/Pedro Famous Diaz Vis mer