Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer heleri av Toska-millioner

Schibsted-arving dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Schibsted-arving Harald Undrum og en 34 år gammel Oslo-mann er dømt i forbindelse med millionlånet fra David Aleksander Toska til finansakrobaten Thomas Øye.

Den såkalte helerisaken har fått sine to første dommer. Schibsted-arving Harald Undrum er dømt til betinget fengsel i halvannet år, mens en 34 år gammel kamerat av etterlyste David Aleksander Toksa er dømt til fengsel i seks måneder i Oslo tingrett.

Undrum er dømt for heleri, mens 34-åringen er dømt for heleri og brudd på våpenloven.

Øye tiltalt

I alt ni personer var siktet i helerisaken, som har sin bakgrunn i et lån fra David Aleksander Toska til finansakrobaten Thomas Øye. Øye skal ha mottatt pengene da Toska for over tre år siden kom til kontoret hans med fem millioner kroner i en koffert.

Undrum og 34-åringen ble dømt i såkalte tilståelsessaker. I tillegg er det tatt ut tiltale mot Toska, Thomas Øye, byggetopp Peter Aksel Nielsen og en annen Toska-kamerat.

David Aleksander Toska blir kalt «Mesterhjernen». Han er siktet for ranet i Stavanger. Toska er

etterlyst med navn og bilde, men skjuler seg trolig i utlandet. Øye som har base i Dubai, satt varetektsfengslet i tre uker i helerisaken. Han nekter skyld.

Mottok sosialstønad

Høsten 2003 begjærte Toska Schibsted-arving Harald Undrum konkurs etter at Undrum skal ha mottatt fem millioner fra Toska 12. februar 2001. Undrum skal ha kausjonert for lånet. Oslo tingrett mener pengene stammer fra en kriminell handling.

- Bare overleveringsmåten, kroner 5 000 000, kontant i en koffert bærer bud om at pengene ikke har noe legitimt opphav...()...David Aleksander Toska som brakte penger til overleveringsstedet var på lånetidspunktet ubemidlet, mottok sosialstønad til livsopphold og var straffedømt en rekke ganger, heter det i rettspapirene.

Undrum tilstod det straffbare forholdet, og har bidratt til politiets etterforskning.

Øye betalte 1,3 mill

En 34 år gammel kamerat av Toska er dømt for å ha bistått den dødsransiktede «Mesterhjernen» med å kreve inn millionene. 34-åringen forklarte i Oslo tingrett har han i 2001 fikk en forespørsel fra Toska om å kreve inn pengene fra Thomas Øye, og at han derfor fikk kontakt med finansakrobaten. Ifølge 34-åringen betalte Øye tilsammen vel 1,3 millioner kroner.

PÅ RØMMEN: Dødsransiktede David Aleksander Toska
DØMT: Schibsted-arving Harald Undrum
TILTALT: Finansakrobaten Thomas Øye