Innrømmer hemmelige avtaler

Både AUF-leder Eva Kristin Hansen og valgkomiteens leder Ragnar Bøe Elgsaas innrømmer nå eksistensen av de hemmelige avtalene som ble tilbudt utfordreren Gry Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kunne Dagbladet avsløre den pikante striden som pågår i Ap's ungdomsorganisasjon AUF. På AUF-landsmøtet i oktober blir det kampvotering mellom sittende leder Eva Kristin Hansen (29) og hennes egen nestleder Gry Larsen (26) om ledervervet.

Hemmelig avtaler

Foran landsmøtet i 2000 ble det inngått en avtale mellom sittende leder Eva Kristin Hansen og dagens nestleder Gry Larsen om at Hansen skulle trekke seg etter to år.

Nå har AUF-lederen ombestemt seg. I den forbindelse ble Gry Larsen tilbudt en ny avtale om å bli partiets generalsekretær mot å heller ikke denne gangen utfordre Eva Kristin Hansen.

Dette har provosert Larsen så kraftig at hun nå stiller som motkandidat til ledervervet.

- Det stemmer at jeg sa til valgkomiteen i 2000 at jeg i utgangspunktet skulle sitte i to år. Men jeg har fått veldig mange oppfordringer fra fylkeslagene om å fortsette. Derfor stiller jeg meg til disposisjon, sier Hansen til Dagbladet.

- Hadde du bestemt deg for at du skulle gå av i 2002?

- Hva jeg personlig tenkte er helt uinteressant, svarer hun.

Var informert

Motvillig bekrefter AUF-lederen også det nye forsøket på å tilby utfordreren Gry Larsen en annen jobb, men avviser at hun står bak.

Likevel innrømmer hun at hun visste om avtalen valgkomiteens leder Ragnar Bøe Elgsaas tilbød Gry Larsen for kort tid siden.

- Jeg vet at valgkomiteens leder snakket med Gry Larsen om at hun skulle bli generalsekretær. Som leder ønsker jo også jeg en samlende løsning for AUF, men jeg hadde ingenting med dette å gjøre. Dette kom fra Ragnar Bøe Elgsaas.

Fossror

Valgkomiteens leder Ragnar Bøe Elgsaas sier det er helt feil at han og sittende AUF-leder har forsøkt å presse ut utfordrer Gry Larsen, men nekter å svare på om han diskuterte det kontroversielle tilbudet med henne før han gikk til Gry Larsen.

- Valgkomiteen jobber hardt med å finne samlende løsninger for AUF, sier Ragnar Bøe Elgsaas til Dagbladet.