Innrømmer hemmelige avtaler

Både AUF-leder Eva Kristin Hansen og valgkomiteens leder Ragnar Bøe Elgsaas innrømmer nå eksistensen av de hemmelige avtalene som ble tilbudt utfordreren Gry Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kunne Dagbladet avsløre den pikante striden som pågår i Ap's ungdomsorganisasjon AUF. På AUF-landsmøtet i oktober blir det kampvotering mellom sittende leder Eva Kristin Hansen (29) og hennes egen nestleder Gry Larsen (26) om ledervervet.

Hemmelig avtaler

Foran landsmøtet i 2000 ble det inngått en avtale mellom sittende leder Eva Kristin Hansen og dagens nestleder Gry Larsen om at Hansen skulle trekke seg etter to år.

Nå har AUF-lederen ombestemt seg. I den forbindelse ble Gry Larsen tilbudt en ny avtale om å bli partiets generalsekretær mot å heller ikke denne gangen utfordre Eva Kristin Hansen.

Dette har provosert Larsen så kraftig at hun nå stiller som motkandidat til ledervervet.

- Det stemmer at jeg sa til valgkomiteen i 2000 at jeg i utgangspunktet skulle sitte i to år. Men jeg har fått veldig mange oppfordringer fra fylkeslagene om å fortsette. Derfor stiller jeg meg til disposisjon, sier Hansen til Dagbladet.

- Hadde du bestemt deg for at du skulle gå av i 2002?

- Hva jeg personlig tenkte er helt uinteressant, svarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer