Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer ikke drapet

Politiet har startet avhør av de to siktede libyerne som skal ha tatt livet av 83 år gamle Annie Bergljot Olsvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire norske politietterforskere har reist til Stockholm for å delta i avhørene og etterforskningen av drapet. To tolker bistår politiet. Ingen i politiet ønsker å opplyse noe om hva de to siktede har forklart.

Norsk politi skal ha sikret seg fingeravtrykkene til de to etter at de ble pågrepet i Sverige. Avtrykkene vil bli sammenholdt med funn gjort av kriminalteknikere i Haugesund.

Var ikke på flukt

En av de siktedes advokat, Tobias Fählt, sier til Aftenposten at hans klient ikke erkjenner straffskyld eller kjennskap til drapssaken.

- Min klient er mest opptatt av å komme tilbake til Norge og forklare seg for norsk politi, sier Fählt til avisen.

Advokaten opplyser at hans klient, 34 år gamle Yusuf Imran Ishtan Imsheri ikke var på flukt da han ble pågrepet.

Kan komme i kveld

Politiet i Haugesund ønsker ikke å opplyse om når de to vil bli utlevert til Norge. Ifølge Haugesunds Avis kan det skje allerede i kveld.

Politiet understreker at det er viktig med å komme i gang med avhør raskt. Politiet i Norge har heller ikke fått noen signaler om at utleveringen vil bli anket eller forsinket på noen annen måte.

Dagbladet vet at svensk politi tidligere har chartret et eget fly i forbindelse med utleveringssaker. Det ble blant annet gjort da pågrepne demonstranter fra EU-opptøyene i Göteborg ble sendt til Norge.

Fengslingsmøte

Når de to libyerne kommer til Norge vil de bli framstilt for varetektsfengsling i Haugesund tingrett. Før det vil de få opppnevnt hver sin offentlige forsvarer. I mellomtiden er det to svenske advokater som ivaretar de to siktede sine juridiske rettigheter.

<B>TATT: Yusuf Imran Ishtan Imsheri.
<B>TATT: Sarahad Binjassem Najli.