Innrømmer ingen feil

Tore Tønne har vært svært samarbeidsvillig i sine to avhør hos Økokrim. Han er opptatt av å gjøre opp for seg, men mener han ikke har gjort noe ulovlig. I går trakk han seg som nestleder i Kværners styre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er i dag over ei uke siden Tønne var i sitt andre og foreløpig siste avhør. Hans hovedforklaring er at han ikke ser at han har gjort noe ulovlig ved å oppta lån hos sin styreformann Kjell Inge Røkke og motta et honorar på halvannen million kroner for å ha bidratt til Aker Kværner-fusjonen. I pressemeldingen tar han ingen selvkritikk. Han mener til og med at han er å betrakte som habil.

Skuffet

Beslutningen om å trekke seg fra Kværner-styret var tung å ta for Tønne. I forrige uke var han innstilt på å bli sittende, men i helga ble det klart for ham at kritikken mot hans bindinger til styreformannen ikke ville stilne om han fortsatte. Sammen med Kjell Inge Røkke kom han fram til at konsekvensen av den etterforskningen som Økokrim nå driver, måtte bli at han trakk seg med umiddelbar virkning.

Tønne har vært voldsomt engasjert i den industrielle løsningen for Aker Kværner, og vervet som nestleder var hans viktigste posisjon. Han mister også honoraret på 250000 kroner i året.

Fornuftig

- Dette var fornuftig av Tønne. Vi er avhengige av å ha et styre for Kværner som har tillit både eksternt og internt, og hans beslutning bidrar til dette. For øvrig avventer jeg styreformannens redegjørelse, sier hovedtillitsvalgt i Aker Kværner, Atle Tranøy, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer