Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer korrupsjon

Robert Hermansen innrømmer å ha mottatt 4 millioner fra Jebsen Beltship Pool AS.

 Korrupsjon:  Økokrim har i dag besluttet å tiltale Robert Hermansen for korrupsjon.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX
Korrupsjon: Økokrim har i dag besluttet å tiltale Robert Hermansen for korrupsjon. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere administrerende direktør i Store Norske Spitsbergen Kullkompani ble i august 2010 siktet for korrupsjon. Denne siktelsen er i dag endret etter en uforbeholden tilståelse fra Hermansen.

Påtalevedtaket omfatter et tilfelle av grov korrupsjon, og Hermansen skal ha innrømmet at han ved fire anledninger har mottatt overføringer på tilsammen 4 millioner norske kroner fra Store Norskes leverandør Jebsen Beltship Pool.

Dersom siktede i en sak velger å legge alle kortene på bordet, vil man unngå en formell tiltale, og saken vil bli behandlet som en tilståelsessak.

- Vi syns det er positivt at Hermansen velger å innrømme forholdene. Det er en alvorlig sak, og han var en person i en sterkt betrodd stilling, sier førstestatsadvokat i Økokrim Bård Thorsen.

For Hermansens del vil dette bety strafferabatt når saken er ferdig behandlet.

Det er også reist tiltale for grov korrupsjon mot Kristian Jebsen Rederi AS, som skippet kull for Store Norske.

Flere andre har vært tiltalt i saken, inkludert entreprenørselskapet Leonard Nielsen & Sønner AS, samt personer i selskapet. Alle disse forhold er henlagt etter bevisets stilling.

Siktelsen mot en tidligere konsulent i Store Norske er ikke ferdigbehandlet, men for øvring er sakskomplekset avgjort.