Innrømmer Kværner-jobb

Tore Tønne vedgår at han mottok 1,5 millioner kroner fra BA-HR for sin jobb i kampen om Kværner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to samtaler med Dagbladet i går benektet Tønne først at han hadde gjort oppdrag som var Kværner-relatert. Han understreket at han overhodet ikke hadde jobbet for Aker RGI-systemet før fusjonen og at han da han var statsråd verken hadde økonomisk eller annen forbindelse med selskapet.

- Jeg vurderer alle oppdrag nøye for ikke å møte kritikk. Det er stadig slik at det er spørsmål om å gjøre ting i næringslivet som grenser inn på mitt tidligere arbeid i regjeringen. Det er jeg forsiktig med ikke å gå inn i.

- Har du hatt Kværner-oppdrag for noen?

- Nei.

- Har du gjort oppdrag for Aker RGI etter at du gikk av som statsråd?

- Jeg har gjort et oppdrag, men det hadde ingenting med Kværner å gjøre.

- Er det ikke konfliktfylt å være rådgiver for Aker RGI og samtidig sitte i Kværner-styret?

- Det er grunn til å vurdere det, men det kommer an på hva oppdragene går ut på. Jeg har hatt ett oppdrag for dem, og det dreide seg om helt andre ting enn det som har med Kværner å gjøre.

Da vi opplyser at vi har dokumentasjon for et honorarkrav på 1,5 millioner kroner fra hans selskap, Tønne Consult, svarer han:

- Ja, men det er ikke til Aker RGI.

På regningen fra sitt eget selskap til BA-HR skriver Tønne: «A kto. delutbetaling av suksesshonorar i forb. m. kjøp av Kværner.» Med moms er delregningen totalt på 1860000 kroner.

- På hvilket tidspunkt ble denne jobben gjort?

- Den ble gjort i den noe turbulente tida som gikk forut for at det ble et oppkjøp.

- Er det er problematisk med oppdrag for et firma som er så knyttet opp mot Aker RGI-systemet, i forhold til ditt styreverv i Kværner?

- Det var i hvert fall ikke det på det tidspunktet, og det var heller ikke på noe tidspunkt at mitt styreverv i Kværner var noe tema.

- Dette er delutbetaling, hva er da sluttregningen?

- Nei, det har jeg ikke regnet ut.

- Er det mye mer?

- Neppe, det er mer fordi dette ikke var noe endelig oppgjør.