Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer misligheter

SANDEFJORD (Dagbladet): Travkjendis Atle Hamre vil bli begjært fortsatt fengslet etter å ha innrømmet økonomiske misligheter, men ikke utpressing. - Et sirkus, sier en politikilde til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utpressingssiktede Atle Hamre nærmest hostet opp 4,2 millioner - på målstreken. Han har forandret sine forklaringer om et omstridt gjeldsbrev, og det samme har fornærmede i saken, skipsreder Thor Christensen, gjort.

I dag blir Christensen, som skal ha blitt presset for 28 millioner kroner, avhørt av Kripos på et hemmelig sted i Sør-Tyskland. Christensen ligger i dekning etter at utpressingsskandalen ble kjent.

- Det er riktig at min klient har avgitt to forskjellige forklaringer på et gjeldsbrev. Men da må en ta i betraktning at han var et lydig offer for en utpresser, sier advokat Sverre A. Holm til Dagbladet på telefonen fra Tyskland til Dagbladet.

I tillegg til dette gjeldsbrevet finnes det et der Christensen binder seg til å betale Atle Hamre hele ti millioner kroner innen år 2007.

Tror ikke på noen

Det slo ned som en bombe da Atle Hamre, hans bror og en svensk kriminell torpedo ble siktet for utpressing av skipsreder Thor Christensen (44). Siden har saken tatt av i full galopp - med innspill og beskyldninger fra forskjellige aktører.

Bostyrer for Atle Hamres konkursbo, advokat Rune Jensen, sier krystallklart at både Atle Hamre og Thor Christensen har skiftet forklaringer om pengetransaksjoner i millionklassen.

- Hvorfor? spør den erfarne bostyreren, som håper at politiet kan komme til bunns i saken. Han levner både Atle Hamre og den aktede skipsrederen som skal ha vært utsatt for utpressing, liten ære.

- Jeg kan dokumentere at begge har forklart seg uriktig, sier Jensen.

Pengejakt

Når det gjelder et sentralt dokument i saken, et gjeldsbrev på 4,2 millioner, har begge parter forandret forklaring underveis. Først forklarte både Hamre og Christensen at gjeldsbrevet ikke var reelt, men bare et ledd i forsøk på skape et større hesteeiersenter.

Konfrontert med den alvorlige siktelsen om utpressing, forandret Hamre forklaring overfor politiet. Han innrømmer å ha løyet for å unndra pengene fra sitt konkursbo.

- Det er riktig. Men dette er i en helt annen klasse enn utpressing, sier Hamres forsvarer, advokat Morten Kjensli.

Det som interesser politiet nå, er at offeret for pengeutpressingen, Thor Christensen, har gitt flere versjoner rundt gjeldsbrevet på 4,2 millioner.