Donald Trump

Innrømmer nederlag: - Vi vant ikke

USAs tidligere president, Donald Trump, erkjenner at han tapte presidentvalget - men tviholder fortsatt på udokumenterte påstander om valgfusk.

INNRØMMELSE: For første gang innrømmer Donald Trump at han ikke vant valget. Her er Trump avbildet i Det hvite hus, 10. juli 2020. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
INNRØMMELSE: For første gang innrømmer Donald Trump at han ikke vant valget. Her er Trump avbildet i Det hvite hus, 10. juli 2020. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et nytt intervju med Fox News innrømmer USAs tidligere president, Donald Trump, at han ikke vant presidentvalget - et halvt år etter Joe Bidens valgseier.

Trump sa følgende til Fox-programleder Sean Hannity onsdag kveld:

- Sjokkerende nok så skulle vi vinne lett med 64 millioner stemmer, og vi fikk 75 millioner stemmer, og vi vant ikke. Men la oss se hva som skjer med det, sa Trump ifølge The Huffington Post.

Tviholder

Trump tapte imidlertid valget med over sju millioner stemmer. Valgmannskollegiet tapte han med 232 stemmer mot Bidens 306.

Den avgåtte presidenten, og enkelte republikanere, tviholder likevel på påstanden om valgfusk, og kommer stadig med nye anklager.

Dette til tross for at verken Trump eller noen andre har lagt fram dokumentasjon på omfattende valgfusk. Tvert imot er denne påstanden blitt avvist både av lokale myndigheter, domstoler og andre instanser.

Overfor Fox News skal Trump også ha sagt at han håpte at Biden ikke hadde noen problemer i Det hvite hus.

- Jeg vil at han skal klare det bra, sa Trump ifølge The Guardian og la til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer