Donald Trump

Innrømmer nederlag: - Vi vant ikke

USAs tidligere president, Donald Trump, erkjenner at han tapte presidentvalget - men tviholder fortsatt på udokumenterte påstander om valgfusk.

INNRØMMELSE: For første gang innrømmer Donald Trump at han ikke vant valget. Her er Trump avbildet i Det hvite hus, 10. juli 2020. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
INNRØMMELSE: For første gang innrømmer Donald Trump at han ikke vant valget. Her er Trump avbildet i Det hvite hus, 10. juli 2020. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et nytt intervju med Fox News innrømmer USAs tidligere president, Donald Trump, at han ikke vant presidentvalget - et halvt år etter Joe Bidens valgseier.

Trump sa følgende til Fox-programleder Sean Hannity onsdag kveld:

- Sjokkerende nok så skulle vi vinne lett med 64 millioner stemmer, og vi fikk 75 millioner stemmer, og vi vant ikke. Men la oss se hva som skjer med det, sa Trump ifølge The Huffington Post.

Tviholder

VURDERER Å STILLE: USAs tidligere president Donald Trump har hintet om å stille til valg igjen i presidentvalget i 2024 tidligere, men nå er han klar i sin tale. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, FOX News. Vis mer

Trump tapte imidlertid valget med over sju millioner stemmer. Valgmannskollegiet tapte han med 232 stemmer mot Bidens 306.

Den avgåtte presidenten, og enkelte republikanere, tviholder likevel på påstanden om valgfusk, og kommer stadig med nye anklager.

Dette til tross for at verken Trump eller noen andre har lagt fram dokumentasjon på omfattende valgfusk. Tvert imot er denne påstanden blitt avvist både av lokale myndigheter, domstoler og andre instanser.

Overfor Fox News skal Trump også ha sagt at han håpte at Biden ikke hadde noen problemer i Det hvite hus.

- Jeg vil at han skal klare det bra, sa Trump ifølge The Guardian og la til:

- Jeg mener at valget var utrolig urettferdig, men jeg vil at han skal gå ut og gjøre det bra for landet vårt, sa han.

TALTE: Det var ikke talen til Donald Trump som fikk nettet til å koke etter en konferanse i North Carolina 6. juni 2021. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, Twitter Vis mer

- God dag for Russland

Onsdag returnerte Joe Biden fra Genève, etter toppmøte med Russlands president Vladimir Putin. Møtet varte i fem timer - uten matpause, og etter toppmøtet gikk de to statslederne ut med en uttalelse der de uttrykte enighet om å starte en dialog om våpenkontroll.

Trump skal tilsynelatende ha vært mindre fornøyd med møtet, og sa til Fox News at Biden «ga en veldig stor scene til Russland, og vi fikk ingenting».

- Jeg tror det var en god dag for Russland, sa den tidligere presidenten.

Trump møtte Putin i Helsinki, Finland i 2018. Da haglet kritikken kort tid etter at pressekonferansen var ferdig, og flere reagerte sterkt på at Trump hadde stått side om side med Putin og nektet for russisk innblanding i presidentvalget i 2016. Putin beskrev imidlertid møtet i 2018 som «et viktig skritt i riktig retning».

Biden og Putin ble også enige på toppmøtet i Genève om igjen å sende ambassadører til hverandre, for å senke spenningsnivået mellom landene.

- Profesjonell mann

NOK ER NOK: Fox News-programleder Laura Ingraham, har framstått som en varm forsvarer og tilhenger av Donald Trump i lang tid. Her får hun nok av ekspresidenten. Video: Fox News. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Putin uttalte seg om forskjellen mellom Joe Biden og forgjengeren Trump, skriver NTB.

- Han er en veldig balansert, profesjonell mann, sa Putin, og roste Biden for hans verdier.

- Det er tydelig at han er svært erfaren, sa Putin, som også sa at han var forskjellig fra Trump.

- Biden inviterte meg ikke til Det hvite hus. Ingen slik invitasjon ble gitt, sa den russiske presidenten, og føyde til at et slikt møte bare kan finne sted når forholdene tilsier det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer