Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer Nordea-bedrageri på 90 millioner

En av de seks som er siktet har innrømmet svindelen av banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de fem andre som er siktet for millionbedrageriet mot Nordea, nekter å ha noe med svindelen å gjøre, har den 35 år gamle tidligere bankfunksjonæren i Nordea nå lagt kortene på bordet, skriver Dagens Næringsliv.

Torsdag ble saken hans behandlet som en såkalt tilståelsesdom i Oslo tingrett, noe som betyr at han har erkjent straffskyld for alle punktene i siktelsen.

Dom i saken mot ham faller i løpet av noen få dager.

35-åringen var den første som ble pågrepet i saken da politiet i fjor sommer ble varslet om at nærmere 90 millioner kroner var tappet fra kontoen til enken etter Block Watne-eieren Walter Nilsen.

Politiadvokat Frank Grimstad Jensen ba om fem års fengsel etter strafferabatt da han lå ned påstand i saken. Mannen ble tidligere ansett som en av hovedmennene bak svindelen, men det har nå politiet gått bort fra.

- Vi anser ham ikke som hovedmannen bak bedrageriet, sier Grimstad Jensen.

Rundt 60 millioner kroner fra svindelen er ennå ikke kommet til rette. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling