Innrømmer organtyveri fra døde fanger

Kinesiske fanger frastjeles organer etter at de er henrettet. En kinesisk lege forteller at nyrene har blitt operert ut av fanger som ennå ikke er døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Legen, som selv flyktet fra Kina, fortalte at han var blitt tvunget til å flå huden av likene til mer enn 100 henrettede fanger, samt en som fortsatt var i live, før han greide å rømme fra det han kalte Kinas onde, men lukrative handel med organer.

Wang Guoqi sa at salget av organene skapte en enorm fortjeneste for Folkets frigjøringshær.

Utlendinger får nyrer

Wangs vitnemål var det hittil klareste som er blitt presentert i USA om en praksis som kinesiske myndigheter benekter eksisterer. Vitnemålet kom bare dager etter at dissidenten Harry Wu offentliggjorde en rapport der han sier at salg av organer er utbredt i Kina, og at utlendinger reiser dit for å få transplantert nyrer.

Wang fortalte at det fins nøye utarbeidede prosedyrer for å ta ut organer fra fangene. Før de blir henrettet må de avgi blodprøver for å etablere om de er kompatible med pasienter som søker organer. På henrettelsesdagen er det de som skal avgi organer som henrettes først.

Organene fjernes fra liket på stedet der henrettelsen finner sted, nesten umiddelbart og noen ganger mens hjertet fortsatt banker. Særlig aktuelt er hud til hudtransplantasjoner, nyrer og hornhinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer