TILSTÅR: Den 32 år gamle serieovergriperen har innrømmet overgrep mot to 15 år gamle jenter mens han var på permisjon.
TILSTÅR: Den 32 år gamle serieovergriperen har innrømmet overgrep mot to 15 år gamle jenter mens han var på permisjon.Vis mer

Innrømmer overgrep mot to 15-åringer under fengselspermisjon

32-åring tidligere dømt for overgrep mot 13 jenter. Politiet frykter enda flere ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 32 år gammel serieovergriper fra Ålesund som er siktet for å ha begått nye voldtekter av mindreårige mens han var på permisjon for en måned siden, har nå innrømmet overgrep.

- Han har erkjent seksuell omgang med to fornærmede jenter, sier politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling i Vestfold politidistrikt til Tønsbergs blad.

Kan være flere ofre 32-åringen, som har sonet ved Søndre Vestfold fengsel Berg avdeling de siste to og et halvt åra, skulle fra og med 31. august tilbringe de siste månedene fram mot prøveløslatelse i en leid bolig utenfor murene, bare regulert med oppmøteplikt én gang i uka.

Men allerede før han kom fram til sin nye leilighet ble mannen pågrepet og siktet for et nytt alvorlig overgrep.

Da han dro fra fengselet om morgenen i sin egen bil, skal 32-åringen ha kjørt direkte for å møte den ene jenta, som han har hatt kontakt med via internett. 15-åringen ble voldtatt i et skogholt i Re kommune. På samme tur skjedde også overgrepet mot den andre 15-åringen ha skjedd.

Politiet frykter nå at mannen under soning hadde planlagt ytterligere overgrep.

- Vi vet at han har vært i kontakt med flere jenter i forkant av permisjonen. Vi gjør en mer omfattende analyse, sier Dahlhaug Øhrling til Tønsbergs blad.

32-åringen sitter nå varetektsfengslet, men kan bli overført til soning av resten av straffen for de tidligere seksualforbrytelsene han er dømt for.

- Savnet sidestykke Ålesund-mannen ble i 2007  dømt til ni års fengsel for overgrep mot totalt 13 jenter, hvorav åtte var mindreårige. Seks av jentene ble voldtatt, mens sju ble utsatt for andre sexovergrep i 2005-2006.

Også ofrene i den fem år gamle saken ble oppsøkt av mannen på nettet, via MSN og Blink. Med falsk identitet lokket han jentene blant annet med filminnspillinger og utsikter til store pengeutbetalinger og manipulerte dem til grove seksuelle handlinger.

Ifølge retten ble de fleste overgrepene planlagt og systematisk forberedt over tid.Tiltalen mot den da 27 år gamle mannen omfattet i alt 22 punkter, blant annet pengeutpressing og trusler i tillegg til selve overgrepene.

- Dette er en sak som savner sidestykke i norsk rett, sa statsadvokat Bjørn Kristian Soknes til NTB da serieovergriperen ble dømt i tingretten.

Det lyktes i formiddag ikke Dagbladet å få tak i 32-åringens forsvarsadvokat.