Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innrømmer salg

Minstepensjonisten (74) er en notorisk spritsmugler og gambler. Han fikk sin første dom i 1947. I går innrømmet han å ha solgt sprit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede 74-åringen fra Frogner i Oslo har drevet med omsetning av ulovlig sprit siden sin pure ungdom. I går ble forretningsmannen varetektsfengslet i fire uker.

- Han erkjenner å ha solgt sprit, men sier han ikke hadde anelse om at den inneholdt metanol, sier spritselgerens forsvarer, Tor Martin Kindem.

Ifølge NRK skal politiet ha beslaglagt 100 liter metanolsprit hjemme hos 74-åringen. Mye av dette skal ha vært tappet på Absolut Vodka-flasker.

Drammens-ranet

Minstepensjonisten, som både er hjerteoperert og hører dårlig, var i sin tid siktet for det historiske Drammens-ranet på begynnelsen av 80-tallet. Her ble han siktet for heleri av ranspenger, men siktelsen ble seinere frafalt. 74-åringen er nå siktet for grov legemsbeskadigelse etter å ha solgt giftsprit til en 62 år gammel mann. 62-åringen havnet i livsfare etter å ha drukket spriten og lå i går i respirator på Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Allerede som 18-åring, i 1947, fikk 74-åringen sin første dom for å ha omsatt ulovlig sprit. Den siste dommen fikk han så seint som i mai i år.

Han mottar i dag minstepensjon på rundt 90 000 kroner i året, og er samtidig likningsført med en formue på over én million kroner.

Han ble dømt til 60 dagers fengsel i både 2001 og i mai i år.

Spiller på Bjerkebanen

74-åringen har i alle år vært en lidenskapelig gambler - og har i en årrekke brukt store penger på hestespill, blant annet på Bjerkebanen i Oslo. Det var i dette miljøet han traff den nå metanolskadde 62-åringen, som fikk overlevert den giftige spriten 14. juli i år. Overleveringen fant sted i et hytteområde i Ås kommune i Akershus.

I avhør har 74-åringen fortalt at han kjøpte spriten av en østeuropeer som han også kjenner fra hestemiljøet. Østeuropeeren skal være bosatt i Sverige.

Ifølge 74-åringen mottok han spritpartiet fra østeuropeeren ved en Rimi-butikk ved Bjerkebanen. Han skal også ha hatt store pengesummer, som ble brukt til gambling, liggende hjemme. Politiet i Oslo og Østfold prøver nå å finne ut om spriten stammer fra et nytt metanolparti.

BESTE VEST: Den siktede spritselgeren har millionformue og bolig i Gabels gate på beste vestkant i Oslo.